Türkiye’den Erişime Kapatılan Sitelere Giriş Yolları

Türkiye'den Erişime Kapatılan Sitelere Giriş Yolları

Epeydir en çok merak edilen konulardan birisi bu sanırım.. Erişimi yasaklanmış sitelere nasıl gireriz?? Birçok web kullanıcısı olayı çözdü, çatır çatır sitelere giriyor ama hala bu konuda bilgisi olmayanlar var ve bu çok normal. Çünkü herkes “dns nedir, dns nasıl değiştirilir” vs. bilmek zorunda değil…


>> Windows 10’da Dns Nasıl Değiştirilir?

Yöntem 1:

Youtube gibi (bir zamanlar) engellenmiş, mahkeme kararı görünen sitelere girebilmeniz için birkaç yöntem var. Bunlardan birincisi ve en çok kullanılanı bilgisayarınızın yada akıllı tablet veya telefonunuzun otomatik dns ayarını değiştirip elle dns girmek. (Böylece gireceğiniz dns üzerinden yasaklı sitelerin bir çoğuna girebilirsiniz.)

Aktif kullanışlı dns’lerden birkaçı şunlar;

4.2.2.2 ve 4.2.2.1 
8.8.8.8 ve 8.8.4.4 
208.67.222.222 ve 208.67.220.220

Dns değiştirme;

Denetim masasına girin.. Ağ Bağlantılarına tıklayın.. Yerel Ağ bağlantısında sağ tuş yapıp Özelliklere girin. Açılan pencerede kaydırma kısmından İnternet Protokolü Sürüm 4 (ipv4) bulun, çift tıklayın. Açılan yeni pencerede alt kısımda DNS sunucu adresini otomatik al bölümü var, onun yerine “Aşağıdaki dns sunucu adreslerini kullan” seçin ve ilk satıra 4.2.2.2 yazın, ikinci satırada 4.2.2.1 yazın, kayıt edip çıkın..

Artık tüm sitelere girebiliyor olmanız gerekiyor.. (Bu ayarlara görev çubuğunda yani sistem saatinin ordan bilgisayar (WİFİ AĞ) simgesine tıklayarak da ulaşabilirsiniz..)

Yöntem 2:

Dns yönteminden sonraki ikinci yöntem ise www.kproxy.com gibi proxy sitelerine girerek o sitedeki form alanına erişmek istediğiniz sitenin adresini yazmak.. (Devlet baba belli aralıklarla bu proxy sitelerini de erişime kapattığından bu yöntem bazen elimizde kalabiliyor.)

Bu tarz siteleri kullandığınızda script ve object seçenekleri vardır onları açıp kaparsanız eriştiğiniz sitedeki flash uygulamalar vs de dolaylı olarak etkilenir. Yani Youtube’a girdiğinizde videolar görünsün istiyorsanız remove script ve remove object seçenekleri varsa bunların tikini kaldırın.

Yöntem 3:

Son yöntem ise Vpn uygulamaları kullanmak. Tamamen ücretsiz birçok vpn seçeneği var bunlardan birini bilgisayar yada akıllı cihazınıza kurup rahatlıkla kullanabilirsiniz.

İlk olarak Opera web tarayıcısının dahili VPN hizmetini tavsiye ediyorum. Hiçbir ücret ödemeden, hiç zorluk çıkarmadan size vpn hizmeti sunuyorlar.

https://www.opera.com/tr

Ayrıca masaüstü/dizüstü bilgisayarlarınızda Chrome’a eklenen Zenmate’i, akıllı telefon ve tabletlerinizde ise TunnelBear’i kullanabilirsiniz. Fakat bunların günlük limitleri olabiliyor.

Chrome için Zenmate:

https://chrome.google.com/webstore/detail/zenmate/f..cebme

Android için ZenMate:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zenmate.android&hl=tr

Apple için ZenMate:

https://itunes.apple.com/tr/app/zenmate-vpn/id903380113?mt=8

Android için TunnelBear:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tunnelbear.android&hl=tr

Apple için TunnelBear:

https://itunes.apple.com/us/app/tunnelbear-vpn/id564842283?mt=8