Yazıya Yorum Gönder!
facebook share twittershare

Google’un harita hizmeti Google Haritalar’dan (Google Maps) kişiye özel harita geçmişinizi silmek istiyorsanız bunu nasıl yapacağınızı anlatmak istiyorum. Ancak öncesinde geçmişi silerek neleri sildiğinizi bilmeniz gerekiyor! Harita etkinlik geçmişinizi silerseniz; Google Maps’de incelediğiniz ve geçmişte aradığınız yerlerin kaydını silmiş olursunuz. Fakat bu geçmiş, o anki Gmail hesabınıza bağlı olan geçmişinizdir.

Yani mobil cihazınızda başka, bilgisayarınızda başka Gmail hesabı tanımlıysa, bilgisayardan haritalar geçmişini silmeniz mobil cihazınızdaki harita geçmişini etkilemez. Aynı şey tam tersi içinde geçerlidir.

Bu sebeple harita geçmişi silerken önce aktif Gmail hesabını kontrol edip, sonrasında geçmişinizi silin.

Gmail hesabını kontrol ettiniz ve doğru hesap olduğuna karar verdiniz. O zaman ilk iş olarak geçmişinizde neler var bunlara bakacaksınız. Yani bilgisayarınızdan yada mobil cihazınızın web tarayıcısından aşağıdaki bağlantıya gideceksiniz. (Veya Haritalar uygulamasında sol menüden Ayarlar > Haritalar Geçmişi‘ne dokunacaksınız.)

>> Web ve Uygulama Google Etkinliğim

Google etkinliği sayfasında; Google aramalarınıza dair, Google Play Store vb Google hizmetlerine dair, Google haritalara dair, geçmiş etkinlikleriniz karşınıza çıkacak. Eğer etkinliklerden sadece bir veya birkaç kaydı silecekseniz (ki bu etkinlikler Gmail hesabının ekli olduğu cihazlar haricinde görüntülenemez), o sayfada etkinliği bulup sağ tarafındaki 3 nokta menüsünden sileceksiniz.

Ancak siz tüm Google etkinliğinizi (tüm haritalar etkinliği yada tüm Google hizmetleri etkinliği) silmek istiyorsanız,  o zaman sayfada sol taraftan, Etkinlik Silme Ölçütü‘ne tıklayacak, sonrasında Tarihe Göre Sil > Tüm Zamanlar seçecek, ardından Sil butonu üstündeki açılır menüden Tüm ürünler veya Haritalar seçerek Sil butonuna basacaksınız.

Google Haritalar: Harita ve Konum Geçmişi Silme

Seçiminize göre Google Haritalar etkinlik geçmişiniz yada tüm Google ürünlerine dair etkinlik geçmişiniz silinmiş olacak.

Bu işlem sonrası Google Haritalar paylaşımlarınız, incelemeler ve yorumlarınız değil, Google Haritalar hizmetine dair etkinlik (arama, yol tarifi, yer işaretleme gibi) geçmişiniz silinmiş olacak.

Google Haritalar Konum Geçmişini Silme

Sizin amacınız etkinlikler değil, konum geçmişinizi silmek ise; o zaman bilgisayarınızdan yada mobil cihazınızın web tarayıcısından aşağıdaki bağlantıya gideceksiniz.

>> Google Haritalar Zaman Çizelgesi 

Yukarıdan ulaşacağınız sayfada eğer varsa konum geçmişinizi göreceksiniz. Konum geçmişiniz yoksa zaten silmeniz gerekmeyecek fakat konum geçmişi kayıtları varsa ve hepsini silecekseniz; sağ altta yer alan çöp kutusu simgesine tıklayacaksınız veya Dişli simgesine > Tüm Konum Geçmişini Sil seçeneğine tıklayacaksınız.

Eğer bu işlemi mobil cihazınızdan yapacaksanız; Google Haritalar uygulamasında sol menüden Ayarlar‘a dokunun. Ayarlar altında Kişisel İçerik seçeneğine, ardından Tüm Konum Geçmişini silme seçeneğine dokunun.

Anlıyorum ve silmek istiyorum seçeneğine tik koyup, Sil butonuna bastığınızda tüm konum geçmişinizi silmiş olacaksınız.

Google Haritalara Eklediğiniz Haritaları Silme

Son olarak eğer aradığınız şey yukarıda yoksa, siz Google Haritalar hizmetinde eskiden eklediğiniz haritaları silmek istiyorsanız; aşağıdaki bağlantıya gidecek, üst sekmelerden Sahip Olduklarım sekmesi yada sizi ilgilendiren hangisi ise ona tıklayıp, silmek istediğiniz haritayı çöpe taşıyacak yada görünümünü kaldıracaksınız.

>> Google Haritalarım Görünüm Kaldır

Google Haritalar: Harita ve Konum Geçmişi Silme

Harita size ait ise çöpe taşı seçeneği olacak, size ait değilse görünümden kaldır seçeneği olacak. Çöpe taşırsanız Google Drive’dan geri getirebileceksiniz ancak görünümden kaldırırsanız size ait olmadığı için tamamen sizden çıkmış olacak.

Google Haritalar: Harita ve Konum Geçmişi Silme

Neyi sildiğinizi tam olarak anlamanız için detaylandırmak istiyorum;

Bu son sildiğiniz şey ile daha önce Google Haritalar’a bilerek yada bilmeyerek eklediğiniz harita işaretlemelerini silmiş olacaksınız. Ama bunları sadece siz ve sizin Gmail hesabınızın bağlı olduğu cihazlar görebiliyor. Belki oradaki işaretlemeyi devamlı bulabilmek için yapmış olabilirsiniz, belki geçici olarak yapmışsınızdır. Fakat ilerleyen süreçte orada olması gereksiz ise, yukarıdaki yol ile Haritalarım altından silebilirsiniz.

Eklediğiniz harita işaretlemelerine Haritalar uygulamasında sol menüde yer alan Yerleriniz bağlantısından ulaşabilirsiniz. Bazı mobil cihazlarda buradaki işaretlemeler silinmez, devamlı karşınıza çıkarlar. Bu sebeple onları silmenin en iyi yolu yukarıdaki bağlantıdan ulaşmaktır.

Yazı çok uzadığı için karışmış olabilir, eğer takıldığınız yer olursa yazı altından yorum olarak yazabilirsiniz. Yardım etmeye ve yazıyı daha iyi hale getirmeye çalışırım.

Kaynak olarak aşağıdaki sayfalardan da bilgi alabilirsiniz. 

https://support.google.com/accounts/answer/3118687
https://support.google.com/maps/answer/3137804

facebook share twittershare

Üyeliksiz Yorum Bırak

Sorularınıza gelen cevapları görmek için sayfayı CTRL+D tuşları ile Yer İmlerine eklemeyi unutmayın.


Lordiz.com © 2008~2018