Yazıya Yorum Gönder!
facebook share twittershare

Twitter'dan Telefon Rehberi Kişilerini Kaldırmak

Birçok Twitter kullanıcısının bundan haberi yok, Twitter telefon rehberimizi “Kimi takip etmeli” özelliği için sunucularına kayıt ediyor. Rehberimizi mobil uygulama üzerinden alıyor ve rehberdeki numaraların Twitter hesabı olup olmadığına bakarak bizlere takip önerileri sunuyor. Tabi bu durum şunu doğuruyor; ileride bir gün Twitter hesabınıza sizden başka birisi şifreniz ile eriştiğinde rehberinize de erişmiş oluyor. Kişiler arasında sadece telefon rehberindeki kişiler yok, birde üstüne rehberde ekli mail adresleri de kayıt ediliyor.

Peki Ne Yapmamız Gerekiyor?

Eğer rehber kişileriniz sizin için önemliyse Twitter hesabınızda ilgili bölüme ulaşıp rehber kayıtlarını Twitter sunucularından sildiriyorsunuz. Bu adımdan sonra kişileriniz “kimi takip etmeli” özelliği için kullanılamıyor fakat zaten tutarsız öneriler yapan Twitter’daki telefon rehberinizi güvenceye almış oluyorsunuz.

1. Twitter’da hesabınıza giriş yapıyor ve Ayarlar sayfası üzerinden Twitter Verilerin sayfasına gidiyorsunuz. Bu sayfada sizden şifrenizi onaylamanız isteniyor. (Bu biraz güvenlik sağlasa da şifrenizi bilenler için sorun teşkil etmiyor.)

Twitter'dan Telefon Rehberi Kişilerini Kaldırmak

2. Şifrenizi onayladıktan sonra karşınıza hesap geçmişi, cihaz geçmişi giriş geçmişi gibi özel verilerin olduğu sayfa geliyor. Sayfanın en altına indiğinizde Diğer veriler başlığı altında Kişiler başlığına tıklıyorsunuz.

Twitter'dan Telefon Rehberi Kişilerini Kaldırmak

3. Kişiler sayfasında da rehberiniz Twitter’a aktarılmışsa tüm özel rehber numaraları ve mail adreslerini görüyorsunuz. Belki numaralar Twitter’a aktarılmamış olabilir ancak numaraları orada görüyorsanız ve artık Twitter’ın numaraları kaydetmemesini istiyorsanız Tüm kişileri kaldır butonuna tıklayarak rehberi Twitter’dan temizliyorsunuz.

Twitter'dan Telefon Rehberi Kişilerini Kaldırmak

Butona tıklamanızla beraber tabiki onay ekranı geliyor karşınıza. Onay mesajını okuduktan sonra eminseniz Kaldır butonu ile işlemi tamamlıyorsunuz.

Twitter'dan Telefon Rehberi Kişilerini Kaldırmak

Bu adımları uyguladığınızda takipçilerinizde yada takip ettiklerinizde bir eksilme veya farklı bir engelleme, mahrum kalma durumu olmuyor. Sadece telefon rehberinizdeki kişiler Twitter’a geldiyse kimi takip etmeli bölümünde göremiyorsunuz. Ve isterseniz aynı sayfa altından telefon rehberini tekrar yükleyebiliyorsunuz.

Sorularınız olursa yorum panelinden gönderebilirsiniz.

>> Facebook ve Twitter için Mail ve Telefon ile Bulmayı Kapatma
>> Twitter Hesap Güvenliği İçin Telefon Etkinleştirme
>> Bloglar ve Web Siteleri İçin Twitter Araçları
>> Twitter; “Bu istek otomatikleşmiş gibi görünüyor”

facebook share twittershare

    Kemal 25 Ocak 2017, 18:38

    Merhaba şunu öğrenmek istiyorumda eğer cevaplarsanız sevinirim.Bu kişi listendeki diyip gelen bildirimler rehberde kayıtlı oluyo evet ama bunu telefondanmı algılıyo yoksa tw ye verdiğim telefon numarasına kayıtlı rehberdenmi mesela ben başka birinin numarasını tw ye yazsam onun hattının bulunduğu numaralar bana bildirim olarak gelirmi ve bide şey önceden bi numara diyelim telefonumda kayıtlı ben bildirimi açtım rehber şeyini sonra kapadım numarayıda sildim sonradan telefonumda o kişinin numarası olmasa bile mesela şuan yok ama bildirim geldi hesap açtı diye önceden yüklediğim içinmi bu yani öyle bişey oluyormu.

    Lordiz 25 Ocak 2017, 19:31

    @Kemal; Merhaba. Twitter rehberinizi telefona kurduğunuz uygulaması yardımıyla alıyor. Twitter uygulaması kurarken rehbere erişim izni veriyorsunuz, rehberinizi toptan Twitter’ın kendi sunucularına kayıt ediyor. Bu sebeple ileride bir tarihte siz numara silmiş olsanız da, sunuculardaki rehbere baktığından silinen numara için bile uyarı verebiliyor.

    Efe 01 Haziran 2017, 14:18

    Merhaba ben gmaille tivitir açtım tlfon numarası kullanmadım ve bana rehberimdeki arkadaşın biri tiwitir hesabı açtı diye bildirim geldi .

    Benim açtığım tiwitir arkadaş larima bildirim olarak gidermi daha öncede de söyledim sadece Gmail adresiyle açtım twitter hesabini

    Lordiz 01 Haziran 2017, 20:02

    @Efe; Merhaba. Diğer yazımda anlattığım şekilde gizlilik ayarlarından mail ile bulmayı kapatırsanız sizi mail adresinizden bulamazlar. Ama geriye dönük sizi rehberiyle birlikte içeri aktaran olduysa muhtemelen onlara bildirim gitmiş olabilir.

    >> Twitter için Mail ve Telefon ile Bulmayı Kapatma

Üyeliksiz Yorum Bırak

Sorularınıza gelen cevapları görmek için sayfayı CTRL+D tuşları ile Yer İmlerine eklemeyi unutmayın.


Lordiz.com © 2008~2017