WordPress’de Kategoriye Özel Header Kullanma

Wordpress'de Kategoriye Özel Header Kullanma

Gayet basit bir işlem ve karmaşıklaştırmadan anlatmak istiyorum ama önce amacımızı özetleyelimde doğru şeyi yaptığınızdan emin olun. Amacımız, WordPress sitemizde istediğimiz kategorilerde farklı header, farklı logo, farklı bağlantılar kullanmak. Tabi header.php’de engellemeler yoksa..

DİKKAT! Yazı, 18 Ekim 2015 tarihinde yayınlanmıştır ve erişim sağladığınız tarihte güncelliğini yitirmiş olabilir.

Sırayla gidelim..

1.) Öncelikle ekstra header.php dosyasını oluşturuyoruz. Temamızın header.php dosyasını indirip, adını header-header2.php yapıyoruz. Ardından header-header.php’de istediğimiz ve yapabildiğimiz değişiklikleri yapıyoruz. Örneğin farklı logo ayarlıyor, farklı sayfa bağlantıları ekliyor, farklı sosyal medya bağlantıları, farklı reklamlar ekliyoruz.

2.) İkinci header’ın kullanıma geçeceği kategorilerin kısa isimlerini öğreniyoruz. (İç içe kategoriler varsa ana kategori kısa ismini öğrenmeniz yeterli. Kategori kısa isimlerine WordPress adminde Yazılar > Kategoriler bağlantısından ulaşabilirsiniz.)

3.) Header dosyamız ve kategori kısa isimleri hazırsa, aşağıdaki kodu single.php, archive.php dosyalarına ekliyoruz.

Şunun yerine;

<?php get_header(); ?>

Şu geçiyor;

<?php
$post = $wp_query->post;
if ( in_category('kategori1') ) {
include(TEMPLATEPATH . '/header-header2.php');
}
else {
include(TEMPLATEPATH . '/header.php');
}
?>

Ve dikkat edilecek nokta! in_category(‘kategori1‘) yazan bölüme ikinci header’ın görüneceği kategori kısa ismini yazıyoruz. Kaç kategori varsa hepsi için kodu geliştiriyoruz.

<?php
$post = $wp_query->post;
if ( in_category('kategori1') ) {
include(TEMPLATEPATH . '/header-header2.php');
}
elseif ( in_category('kategori2') ) {
include(TEMPLATEPATH . '/header-header2.php');
}
else {
include(TEMPLATEPATH . '/header.php');
}
?>

Herhangi bir yerde yanlış yapmadıysanız tekil yazı görüntülemede , arşiv sayfalarında ve kategorideki yazılara girildiğinde ikinci header devreye girecek. (Denemedim ama aynısını footer içinde uyarlayabiriz sanırım) Alternatif olarak bu eklentiyi de kullanabilirsiniz. Sorularınız olursa yorum panelinden gönderebilirsiniz.