Zeytin Yağının Faydaları Nelerdir?

zeytinyag Zeytin Yağının Faydaları Nelerdir?

Bugün dünyanın en önemli kanser ilacı köpek balığı kıkırdağıdır. Köpekbalığından çıkan sgualene adlı madde sızma zeytinyağında bol miktarda bulunur. Günde 100 cl. zeytinyağı tüketimiyle köpekbalığı kıkırdağından alınacak kadar sgualene alınır. Zeytinyağı kanser riskini % 50′ye yakın azaltmaktadır.

HÜCRELERİ YENİLER.

Zeytinyağı hücreleri korur. Zeytinyağının içinde bulunan Oleiprine adlı madde sayesinde hücreler yenilenir, kansere karşı korunaklı hale gelirler.

DOĞAL BİR İLAÇTIR.

Zeytin ağacının dalları, yaprakları ve reçinesi olduğu kadar, yağıda yıllardır ilaçların bileşimlerinde yer alan doğal maddelerden birisidir, doğal bir ilaçtır.

DOĞAL BİR MERHEMDİR.

Merhem olarak da kullanılan zeytinyağı; tahrişin neden olduğu acı ve yanmayı, giderici/yumuşatıcı özellikleri olan bir losyondur.

Zeytinyağı, deri tarafından emilebildiği için, gerek iç gerekse dış dokuların yara veya irritasyonuna ve enfeksiyonlara karşı faydalıdır.

Ağrı, romatizma, burkulma ve adale incelmelerinde, 200 gr taze çiçek ve yaprak, 100 gr sarı papatya ile 1 kg zeytinyağını arada sırada karıştırarak iki saat ‘benmari’ içinde kaynattıktan sonra içindekileri süzüp, ağrı veren yerler ovulur. Kapalı yanıklarda, sadece sürülerek de kullanılır.

ALKOL VE YEMEK ÖNCESİ, 1 KAŞIK ZEYTİNYAĞI İYİ GELİR.

Sindirim sistemini etkiler; ister soğuk olsun, ister sıcak olsun zeytinyağı mideyi çepeçevre koruyucu bir tabakayla sararak mide asitini azaltır. Yemek öncesi veya sonrası alınan bir kaşık zeytinyağı, mide zarını örtüp alkolün işlemesini önleyeceği gibi, karışık içkilerin yol açtığı sarhoşluğu da azaltır.

MİDE DOSTUDUR, KABIZLIĞA ENGEL OLUR.

Gastrit ve ülsere karşı korumada etkin yardım sağlar. Hazmı en kolay yağ olan zeytinyağı, besinlerin bağırsaklar tarafından çok daha iyi emilmesini sağlayarak bağırsakların çalışmasını düzenler. Isıtılmış olsun yada olmasın zeytinyağı gastrik asiditeyi azaltır. Tahriş giderici etkileri ülsere karşı koruma sağlar. Bağırsaklardan yiyecek geçişini kolaylaştırmak suretiyle kabızlığa engel olur.

SAFRA KESESİ, DALAK, KARACİĞER VE BAĞIRSAK DOSTUDUR.

Zeytinyağı safra taşı oluşum riskini azaltır, hazmı kolaylaştırır. Dalakta taş oluşumunu önler. Sarılığa ve karaciğer sancılarına iyi gelir. Oruç tutanlar, sahurda bir çorba kaşığı zeytinyağı içerse safra kesesi ve bağırsakları rahatlatacaktır.

Sabah kahvaltıdan önce alınan 1 veya 2 çorba kaşığı zeytinyağı basit kronik kabızlığa iyi gelir (daha iyi netice için suyla karıştırılabilir).

Böbreklerin ıslahında,taşları düşürmede, bağırsak kurtlarını düşürmede, karın ağrısında, basur şikayetlerinde sıcak su ile içilmesi iyi gelir.

YAVRUNUZUN DOSTUDUR

Anne sütünde de bulunan E vitamini ve oleik asit içeriği ile zeytinyağı, normal kemik gelişimine katkıda bulunur. Anne karnında ve doğumdan sonra bebeğin beyninin olduğu kadar, genel olarak sinir sisteminin gelişimini de desteklediğinden, gebe ve emziren annelere özellikle yararlıdır.

İçerdiği linoleik asit yüzdesi nedeniyle anne sütüne benzeyen zeytinyağı, inek sütüne katıldığında anne sütüne yakın değer elde edilir. Sütü kesilen anneler yağsız inek sütüne biraz zeytinyağı katıp bebeğe verilebilir.

İçerdiği E, A, K vitaminleri ile her yaştaki çocuğun gerekli ihtiyacına yanıt verir. Bu vitaminler kemiklerin doğal gelişimine ve mineralleşmeye yardımcı olup, güçlenmesini hızlandırır. Her yaştaki insan için yararlıdır.

Çocukları raşitizmden korur. Siyatik, mafsal ağrılarına iyi gelir; zeytinyağı tortusu sürülür.

BEYNİNİZİN DOSTUDUR.

Zeytinyağı yaşlanmanın, hem genel olarak doku, organlar ve beyin fonksiyonları üzerinde ki etkilerini geciktirmektedir.

KALBİNİZİN DOSTUDUR.

Zeytinyağı hayvansal yağların tersine kandaki kolesterol miktarını ve dolayısıyla kalp krizi riskini azaltır. Kan plateletlerinin toplanmasına engel olarak kan pıhtılaşması riskini de yok eder.

DİŞİNİZİN DOSTUDUR.

Ağızda çalkalandığında dişlerin beyaz olmasını sağlar, diş etlerini korur, diş çürümelerini önler.

SAÇINIZIN VE CİLDİNİZİN DOSTUDUR.

Zeytinyağı sağlık ve güzellik kaynağıdır. Cilde ve saçlara çok faydalıdır. Cildi besler, korur ve yumuşatır.

Saçları dökülenlere; 1 yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımını saç diplerine sürerek, 1 saat bekletip daha sonra yıkaması, arada bir tekrarlamaları önerilir.

KAN BASINCINI DENGELER.

Yüksek tansiyonu düşürür; yaprakları ve dallarından çay yapılır. Taze ya da kuru zeytin yaprağını 300 gr. suda 15 dakika kaynatıp, süzdükten sonra şeker ilave ederek 15 gün boyunca her sabah akşam sıcak içmek faydalıdır.

Kan şekeri seviyesinin düşmesine yardım eder.

RİVERİYA DEĞİL, SIZMA.

Zeytinyağı üretim aşamasında ısıyla temas etmemelidir. Bu nedenle sağlıklısı riveriya değil, sızma olanıdır.