Zülfü Livanelinin "Veda" filminin galası ve yorumlar

26 Åžubat 2010 tarihinde vizyona giren Atatürk filmi “Veda”nın galası önceki akÅŸamında yapılmıştı.Galadan izlenimleri aÅŸağıda bulabilirsiniz….Filmi sinemada izleyen ziyaretçilerimizde yorumlarını konuya yorum panelinden eklerlerse seviniriz..
Devleri buluÅŸturan gala
* Atatürk’ün hayat hikayesinin, çocukluk arkadaşı ve yaveri Salih Bozok’un gözünden anlatıldığı “Veda” filminin galası, Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Zülfü Livaneli’nin hem senaryosunu yazdığı, hem yönettiÄŸi hem de müziklerine imza attığı filmin galasına ilgi çok büyüktü. Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin yanı sıra Türkan ÅŸoray, Filiz Akın, YaÅŸar Kemal gibi pek çok önemli ismin katıldığı gecede duygusal anlar yaÅŸandı, bazı sahnelerde gözler yaÅŸardı.
FRAGMANI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Salon alkışlarla çınladı
* Gösterim sırasında pek çok sahne, salondaki izleyicilerden alkış aldı. Atatürk’ün zeybek oynadığı, kız kardeÅŸi ile annesini Selanik’ten göçenlerin arasında bulup kucakladığı ve Kazım Karabekir’in Atatürk’ün safına geçtiÄŸi sahneler, en çok alkış alan bölümlerdi. “Veda”ya tam not veren Ülkü Adatepe, “Bu filmi izledikten sonra Can Dündar’ın çektiÄŸi ‘Mustafa’ filminden bir kez daha nefret ettim. Veda’da her ÅŸey olduÄŸu gibi aktarılmış” dedi.
Latife Hanım’a Fikriye demiÅŸ
Filmin gösterimi sırasında birçok sahne, salondaki izleyicilerden alkış aldı. Atatürk’ün zeybek oynadığı, kız kardeÅŸiyle annesini Selanik’ten göçenlerin arasında bulup kucakladığı ve Kazım Karabekir’in Atatürk’ün safına geçtiÄŸi sahneler, en çok alkış alan bölümlerdi. Atatürk’ün eÅŸi Latife Hanım’a yanlışlıkla “Fikriye” dediÄŸi sahne ise salondakileri çok güldürdü.
Sevgililer gözyaÅŸlarına boÄŸuldu
Filmde Fikriye Hanım’ı canlandıran Özge Özpirinçci, galaya sevgilisi Engin Altan Düzyatan ile geldi. Sevgililer, gösterim sırasında gözyaÅŸlarına boÄŸuldu. Özpirinçci, konu Atatürk olduÄŸunda çok duygulandığını belirterek “Fikriye’nin hayatı, intiharı gerçekten çok trajik. Film boyunca kendimi tutamayıp, aÄŸladım” dedi. Düzyatan ise “ÇocukluÄŸumuz boyunca bu hikayeleri kalbimizde hissettik. Sinemada da görünce duygulanmamak mümkün deÄŸil. Fikriye Hanım’ı Özge’nin oynaması ise beni bambaÅŸka etkiledi” diye konuÅŸtu.
Büyük liderde kusur mu arayacaktım
“Veda”nın yaratıcısı Zülfü Livaneli, film hakkında dikkat çekici açıklamalar yaptı: “Bu filmden sonra birtakım kamplaÅŸmalar olacak. Birileri çıkıp ‘çok çok iyi göstermiÅŸ’ diyecek, birileri de ‘tamamen resmi tarih’ ÅŸeklinde konuÅŸacak. Ama ben Salih Bozok’un anılarından yola çıktım, Atatürk’ü bir tabu olarak deÄŸil, insan olarak anlattım. Ayrıca bütün dünyanın kabul ettiÄŸi bir gerçek var, o da Atatürk’ün dünyanın en büyük liderlerinden biri olduÄŸu. Biz de kabul edelim bunu. Bu filmle, Atatürk’e fazla deÄŸer vermeyen kesimler de ona gereken saygıyı gösterir diye düÅŸünüyorum. ıngilizler, Gandhi için film çekti ama o filmi Gandhi’de kusur bulmak için yapmadılar. Kusur aramak bize özgü herhalde. Ben bu filmi yaparken dünyanın en büyük liderlerinden birinde kusur mu arayacaktım?”
O filmden bir kez daha nefret ettim
“Veda”ya tam not veren Ülkü Adatepe, “Bu filmi izledikten sonra Can Dündar’ın çektiÄŸi ‘Mustafa’ filminden bir kez daha nefret ettim. Veda’da her ÅŸey olduÄŸu gibi aktarılmış” dedi. YaÅŸar Kemal, “Büyük sanatçının yaptığı film böyle olur” diye konuÅŸtu. Türkan ÅŸoray ise beÄŸenisini “Kızımı alıp bu filme yine gideceÄŸim. Defalarca izleyeceÄŸim, çok beÄŸendim” sözleriyle dile getirdi.
Öte yandan gecenin en çok dikkat çeken ismi, Atatürk’ün çocukluÄŸunu canlandıran Fikret KaÄŸan Olcay’dı. Minik oyuncu, sempatikliÄŸi ile gecenin ilgi odağı oldu.
Senaryo çalışması üç yıl süren, çekimleri yedi haftada tamamlanan ve yaklaşık 2 bin figüranın rol aldığı “Veda”, vizyona bugün giriyor.
Kaynak: Numberone.com.tr
İlginizi Çekebilecek Bazı Yazılar

Üyeliksiz Yorum Bırak



- Çocuklar Gülsün Diye Kampanyasına Destek Olalım
- Maroon 5 Misery (Izdırap) Video Klip İzle-Dinle
- Fileserve.com Sitesinden Dosya İndirme Resimli Anlatım
- Netload.in Sitesinden Dosya İndirme Resimli Anlatım
- Bıyıklı Bebek Brunonun bir günü Riva Starr Feat Noze - I Was Drunk
- Türkçe Twitter Uygulaması - Harici uygulama
- FİBA 2010 Türkler Uçuyor Parçası Full Dinle
- Half Life Severlere Müjde! Half Life’ın Filmi Çekilebilir
- Rusların Gözdesi Türk Grup ve Şarkısı Art Niyet -Katyusha
- Türk Yapımı İlk 3D Sinema Filmi Cehennem-Fragmanı
- İnternet Üzerinden Online Alışverişte Nelere Dikkat Etmeli?
- Habertürk ve Microsoft’un desteÄŸiyle Güvenli İnternet Kampanyası
- bayılıyorum bu şarkıyı dinlemeye
- neyse gerek kalmadı sağolun yinede
- ne yamasından bahsediyosunuz ? türkçe dil yamasını...
- yama nasıl kaldırılıyor?lütfen yardımcı olurmusunu...
- eski temadan bu temaya geçtiğimde bakmıştım sorun ...



