İphone ve İpad’ler için Appstore’dan Oyun Tavsiyeleri

apple İphone ve İpad'ler için Appstore'dan Oyun Tavsiyeleri

İlk defa İphone veya İpad sahibi olduysanız yada Appstore’un öne çıkanları sizi kesmiyorsa sizler için kaliteli, eğlenceli ve belki ilk defa duyup göreceğiniz oyunlar tavsiye etmek istiyorum. Listenin suyunu çıkarmak istemediğimden şimdilik bu yazı altından not aldıklarımı paylaşacağım. Eğer liste çok uzarsa yazının devam serileri gelebilir. 

Liste sadece oyunlardan oluşuyor. Normal uygulamaları zaten rahatlıkla bulabiliyoruz fakat Appstore’un yorumlama ve puanlama sisteminin vasatlığı yüzünden kaliteli oyunları dandiklerin arasından çıkarıp bulmak epey zor oluyor. Bende işinizi kolaylaştırıyorum.

Hemen başlayalım tavsiyelere.

Airxonix: Neredeyse 10 senelik geçmişi olan bir oyun. Aslında masaüstü oyunuydu fakat mobilde de varmış. Xonix adıyla yayınlanan tarzı biliyor ve oynuyorsanız bu onların kralıdır.

Ludo: Offline veya online kızma birader oynamak istiyorsanız bulabileceğiniz en iyi seçenek.

Critter Escape!: Kaçış oyunlarını seviyorsanız bu oyunu kesinlikle oynamalısınız.

Babylonian Twins: Platform oyunlarını seviyorsanız alın size eğlenceli ve yaratıcı bir örnek. Ücretli fakat verilen parayı hak ediyor.

Chuck the Muck: Çakmak gibi okunan ve ateş gibi bir oyun. Herkese uymayabilir ancak sabırlı ve puzzle tarzını sevenlere tavsiyemdir.

Amigo Pancho: Basit ve oynaması da keyifli bir oyun. Tüm seviyeleri bitirmeden elinizden bırakamayacaksınız. Amigo Pancho 2 yayınlandı.

Sword Of Xolan: Google Play bedava olmasına rağmen Appstore’da 59 kuruşa satılan platform oyunu. Ancak oyun çok başarılı ve eğlenceli. Ayrıca oyunun yapımcısı bir Türk. 59 kuruş para değil fakat herkesin hesabında geçerli bir banka kartı olmayabilir.

Manuganu: Sword of xolan’ın yapımcısı Alper Sarıkaya’nın daha eski bir oyunu. Oyunun 2. versiyonu da var fakat ben ilk oyunu yani bunu daha çok sevmiştim.

Mimpi Dreams: Bir oturuşta heyecanla bitirdiğim oyunlardan birisi. Ayrıca ödüllü bir oyun ve devam oyunları da mevcut. Eğer oynar da severseniz sonraki oyunlarını da deneyebilirsiniz.

Love You To Bits: Fiyatı biraz fazla ancak parası kadarda eğlenceli bir bulmaca oyunu. Eğer para vermek istemezseniz bedava olmasını beklemelisiniz ve o arada Youtube’dan nasıl bir oyun olduğuna bakabilirsiniz.

Lost Journey: Bir önceki kadar pahalı değil ancak bu oyunda ücretli. Fakat bulmaca seviyorsanız sizi bağımlısı yapabilecek bir oyun.

Super Phantom Cat: Piksel tarzında bir platform oyunu. Bazı seviyelerde oynanış gerçekten zorluyor ancak hırs yapıp bırakamıyorsunuz.

Dan The Man: Yaşınız biraz büyükse ve gençliğiniz atari salonlarında geçtiyse bu oyun sizlere o havayı tekrar yaşatmaya hazır. Oynanışı, karakterleri, zorluk seviyesi gayet iyi ayarlanmış bir platform oyunu ve sanki bölümler hiç bitmiyor.

Into Mirror: Bana Japon yapımı oyunları hatırlatan Çin yapımı bir platform oyunu. Karakterler, müzik, ortam süper. Çinliler diye küçümsemeyin oyun çok iyi.

The Silent Age: Appstore’un ve tabiki Google Play ile Steam platformunun kendine yer etmiş oyunlarından birisi. Çok çabuk bitsede oynarken keyif alıyorsunuz ve bitmesin istiyorsunuz. Tabi kaçış, bulmaca oyunlarını seviyorsanız.

JellyDad Hero: Grafikleri güzel değil ve ilk bakışta dandik bir oyun gibi gelebilir fakat ona bir şans vermenizi istiyorum. Puzzle ve platform tarzı başarılı bir karışım. Fakat bölüm sayısı az.

Super Jim Jump: Mario’nun taklitlerinı bir araya topla deseler Leps World’den sonra aklıma bu gelir herhalde. (Unuttuklarım yoksa) Boss’lar zorluyor fakat sonrasında normal bölümler gayet eğlenceli ve çeşitli.

Leps World: Bu seriyi herhalde duymayan yoktur ama ben yinede paylaşayım. Sıkılmadan oynayabileceğiniz keyifli bir platform serisi.

Greedy Rabbit Bunny: Grafikleri ve oynanışı gayet keyifli ancak hiç zorluk seviyesi olmayan bir oyun. En sevdiğiniz yemeği yer gibi bitiriyorsunuz. Keşke biraz zorluk olsaydı.

Mega Run: Hızlı giden oyunları hiç sevmem ancak bu ayrıcalıklı bir oyun. Nedense o zamanlar çok sevmiş ve sonuna kadar oynamıştım. Tavsiyemdir.

Traffic Tour: Sonsuz koşu demişken sonsuz sürüş oyunu da paylaşmamız gerek. Herkes bu alanda Traffic Racer önerir ama ben size Traffic Tour öneriyorum. Daha önce duymadıysanız denemelisiniz.

Redline Rush: Traffic Tour’u yazarken aklıma bir anda gelen unuttuğum efsane. Keşke ikinci oyunda gelseydi. Harcanmış bir oyun. Çünkü üç sene önce mobil mağazalar tam takır iken harika grafikleri ile bu oyun vardı karşımızda. Halen daha tabletimde durur ve arada oynarım.

Crystal Cave Classic: 7-8 senelik geçmişi olan bir oyun. İlk oynadığımda ipod touch’da oynamıştım ve elimden bırakamamıştım. Seneler sonra arşivin tozlu raflarından çıkarmış gibi.. Sevenler olabilir. Denemenizi öneririm.

Fury Turn: Bu tarz oyunlara çok rastlayamazsınız. Taklit değil kendine özgü bir oynanışı var. Biraz bulmaca biraz puzzle. Bazı bölümleri zorlayabilir fakat kaliteli olduğunu inkar edemezsiniz.

Hugo Troll Race: Bu oyunu yaşı 30’un üstünde olanlar iyi bilir. Biz gençken çok popülerdi ve oturur tv’de heyecanla izlerdik. Seneler sonra mobil cihazlara geldi. Tv’deki kadar keyif vermiyor nedense ama efsane olduğu için paylaşmazsak olmaz.

Brothers A Tale of Two Sons: Steam üzerinden satın alıp bitirdiğim bir oyun. Hikayesi, oynanışı, ortamı harika. Oyunun sonu sizi biraz üzebilir fakat bitirdiğinizde yine de kendinizi mutlu hissedeceksiniz.

Sigils of Elohim: The Talos of Principle oyununun yan oyunu yada çerezi gibi bir şey. Tetris tarzında şekilleri belirlenen alana sığdırmaya çalışıyorsunuz ve oyun sırasında (yada sonunda) karşınıza çıkan anahtarlar ile ana oyundan ödüller kazanıyorsunuz.  2-3 sene önce severek oynamıştım.

Zombie Safari: Redline Rush oyunu yapımcılarından eğlenceli bir pixel zombi avlama oyunu. Hem araç sürüyor, hem zombi avlıyorsunuz.

Microsoft Solitaire Collection: Microsoft’un resmi kağıt oyunları koleksiyonu. Başkasını aramayın.

Pixel Cup Soccer 16: Piksel grafiklere sahip oynaması keyifli bir futbol oyunu. Ücreti fazla gelirse indirimleri bekleyebilirsiniz.

Real Car Parking 2017: Türk oyun geliştiricileri tarafından yapılmış bir oyun. Grafikler ve oynanış harika. Tek kötü yanı cihazınız performans sorunu yaşatabilir.

Snoopy Pop: 30’lu yaşlardakiler ve daha büyük yaşta olanların iyi tanıdığı Snoopy’nin mobil platformlara özel balon patlatma oyunu.

Smurfs Bubble Story: Şirinleri bilmeyen yoktur. İşte bu da şirinlerin mobil platformlara özel balon patlatma oyunu.

Racing Horizon: Traffic racer benzeri bir oyun. Türk geliştiriciler Rooster Games tarafından hazırlanmış ve gayet zevkli.

Truck Driver Offroad 2: Bulup bulabileceğiniz en iyi mobil offroad oyunlarından birisi. Türk geliştiriciler Rooster Games’e ait. Eğer Spintires seviyorsanız bunu da seveceksiniz.

Assoluto Racing: Lisanslı araçlar sürdüğümüz, kaliteli grafiklere ve oynanışa sahip bir yarış oyunu.

Race Max: Harika değil ama yine de başarılı bir oyun. Deneyin, beğenmezseniz oynamazsınız.

Helicopter Rescue Simulator: GTA’da süremediğiniz helikopteri burada süreceksiniz. Çünkü oynanış gerçekten çok iyi olmuş. Denemenizi öneririm.

Turbo League:  Steam’in çok satanlarında yer alan Rocket League’in mobil taklidi. Onun kadar iyi değil fakat yine de başarılı bir oyun ortaya çıkarmışlar. Belki Turbo Lig 2 daha da iyi olur.

Parking Mania 2: Daha önce ilkini oynadığım bir oyun. Normalde üst görünümleri sevmem ama bu oyun kalitesi ile oynattırıyor. İsterseniz bir göz atın.

Game of Coinball: Çok eskiden tahta üzerine çaktığımız paralar yada okul sırasında 3 adet metal para ile oynadığımız bir oyun vardı. İşte o oyunun mobil versiyonu. Türkçe spiker seslendirmesi bile var.

Faraway Puzzle Escape: Sadece birkaç bölümü ücretsiz oynayabildiğiniz harika bir bulmaca oyunu. The Room serisi kadar iyi değil ama yine de çok eğlenceli.

Kaspersky Secure Connection: Kaspersky’nin ücretsiz mobil vpn hizmeti. İleride paralı olur mu bilemiyorum.

Gangstar New Orleans: Gameloft’un Gta’ya en çok benzetebildiği mobil oyunu. Bir yerden sonra oyun rutine bağlamasa araç sürüşleri gayet keyifli.

Real Car Parking Simulator 2016: Uzun zamandır Google Play’de yer alan ancak Appstore’a yeni dahil olan bir park oyunu. Yapımcının bir önceki oyununu daha çok severim fakat buda iyi sayılır.

PUBG Mobile: Anlatmama gerek yok. Steam platformunda rekorlar kıran, en çok satanlar listesine kazık çakan hayatta kalma oyunu PUBG’nin resmi mobil versiyonu.

Off The Road: DogByte Games’in bir önceki zombie oyununa benzeyen ama bu sefer sadece araçla görevler yaptığımız eğlenceli bir oyunu. Zombi olmaması böyle daha güzel olmuş.

Şimdilik tavsiyelerim bunlar.

Eski, yeni, değişik uygulamalar buldukça, hatırladıkça yazımda güncelleme yapacağım. Ayrıca sizde yazının altından katkıda bulunabilirsiniz.