WordPress Siteler için Yandex 360 Smtp Ayarları ve Kodlar

wordpress ucretsiz blog scripti Wordpress Siteler için Yandex 360 Smtp Ayarları ve Kodlar

Uzun zamandır mail iletişimi için Yandex Connect (Yandex360) kullanıyorum ve gayet memnunum. Eğer WordPress siteniz varsa ve mail sorunları yaşıyorsanız, sizlere de bu bağlantıda anlattığım şekilde Yandex Connect (Yandex360) kurulumu yapmanızı, Yandex Connect (Yandex360) kullanmaya başlamanızı öneriyorum. Tabi bunu yaptığınızda birde sitenizin Yandex bağlantısını yapmanız gerekecek. Önce host panelinden mx girişini yapacak, sonra tema şablonlarınıza Yandex smtp kodlarını gireceksiniz.

Güncelleme: Yandex’in ücretsiz mail servisi Connect, taşınıyor. Yeni servis Yandex360 adı ile hizmet verecek ve ücretli tarife haricinde ücretsiz ama kısıtlı kullanım hakkımızda devam edecek. Daha önce alan adınız için Yandex Mail hizmeti başlattıysanız şuan bir şey yapmanız gerekmeyecek fakat ilk defa alan adı için Yandex Mail hizmeti başlatacaksanız Yandex360 web sitesi üzerinden oturum açmanız gerekecek. Ayrıca bu maillerin uygulama içi erişimlerinde imap sorunu yaşamamak için mail hesabına web sürümünden girip Uygulama ayarları bölümünden İmap desteğini Portal şifresi özelliği ile birlikte aktif etmeniz gerekecek. Sorularınızı konu altından yorum olarak yazabilirsiniz.

MX Bilgilerini Panele Girmek!

Bunu yapmak gayet basit fakat önce host sağlayıcınızın paneline giriş yapmanız sonra mail ayarları altından MX Yönlendirmesini yada Zone Editor’u bulmanız gerekecek. Bazı panellerde doğrudan MX Ayarları ayrı başlıkta oluyor, bazısında Zone Editor başlığı altında..

İlgili alana girdikten sonra bir adet TXT kaydını, bir adet MX kaydını silecek, onların yerine Yandex Connect (Yandex360)’in size verdiği bilgileri gireceksiniz.

TXT kaydı ve MX kaydı hep aynıdır;

TXT | v=spf1 redirect=_spf.yandex.net

Domainadresiniz.com. | Öncelik 10 | mx.yandex.net.

SMTP Kodlarını Functions.php Dosyasına Eklemek!

Panelle işiniz bittiyse Yandex Connect (Yandex360) bağlantısını kurdunuz demektir. Şimdi sitenizin mail gönderebilmesi için bir smtp mail adresi oluşturmanız, onu tema şablonlarından smtp kodları ile eklemeniz gerekecek.

Mail gönderecek smtp adresini https://admin.yandex.ru/ üzerinden ekleyeceksiniz. (Nasıl yapacağınızı diğer yazımda anlatmıştım.)

Dikkat edeceğiniz noktalar; bu adres sadece site için kullanılacak, şifresi kolay bir kombinasyon olmayacak ve mail adresini oluşturduktan sonra bir seferlik Yandex üzerinden bu adreste oturum açılacak.

Sonrasında aşağıdaki kodlar düzenlenerek sitenizin aktif tema klasöründe yer alan functions.php dosyasında uygun bir yere eklenecek.

////////////////////////////////////////
// smtp mail
////////////////////////////////////////

add_action('phpmailer_init','send_smtp_email');
function send_smtp_email( $phpmailer )
{
// Define that we are sending with SMTP
$phpmailer->isSMTP();

// The hostname of the mail server
$phpmailer->Host = "smtp.yandex.com";

// Use SMTP authentication (true|false)
$phpmailer->SMTPAuth = true;

// SMTP port number - likely to be 25, 465 or 587
$phpmailer->Port = "465";

// Username to use for SMTP authentication
$phpmailer->Username = "smtp@siteadresi.com";

// Password to use for SMTP authentication
$phpmailer->Password = "mailşifresiburaya";

// The encryption system to use - ssl (deprecated) or tls
$phpmailer->SMTPSecure = "ssl";

$phpmailer->From = "smtp@siteadresi.com";
$phpmailer->FromName = "Siteadresi.com";
}

Yukarıda değiştirilecek 4 alan var; Username, Password, From ve FromName. Diğerlerini değiştirmeyin. From ve Username kısmındaki mailler aynı olmalı.

Eğer olur da ssl yerine tls kullanmak isterseniz, o zaman Port 465 yerine 587, SMTPSecure yerine tls yazılacak.

Eğer bir sorun yoksa, host firmanız Yandex çıkışlarını engellemediyse yada dns’lerinizde bir sorun yoksa, artık siteniz Yandex Connect (Yandex360) üzerinden mail göndermeye başlayacak.

Olur da functions.php dosyasını ftp alanına gönderdikten sonra siteniz beyaz boş sayfa olarak kalırsa, yukarıdaki kodları yanlış bir yere yerleştirdiniz yada bir karakteri eksik girdiniz demektir. Mesela } işaretini silmiş olabilirsiniz yada kodları başka bir özelliğin kodlarının tam ortasına eklemiş olabilirsiniz. Kodları kaldırın yada yerini değiştirin.

Eğer bu kadar ayar yapmanıza rağmen halen mail gönderimlerinde sunucu hatası alıyorsanız mxtoolbox.com üzerinden sorunun neden kaynaklandığını kontrol edin.

Sorularınız olursa yazı altından yorum olarak yazabilirsiniz.