Akıllı Telefonunuz Geç Şarj Oluyorsa Ampere’yi Deneyin

android google play Akıllı Telefonunuz Geç Şarj Oluyorsa Ampere'yi Deneyin

Başlık her ne kadar konuyu özetlemese de birazdan mevzuyu sizlere anlatmaya çalışacağım.. Bir Xda-developers geliştiricisi olan nihil0, akıllı telefon ve tabletlerin şarj olurken anlık aldıkları akımı ölçen uygulama geliştirmiş. Uygulamayı cihazınız şarj olurken çalıştırıyorsunuz ve o anlık ne kadar bir güç girişi olduğunu görüyorsunuz. Bu sayede de eğer usb kablonuz veya şarj cihazı ile alakalı bir sorununuz varsa tespit etme imkanı doğuyor.

Olayı örnekleyerek anlatacak olursam; 2013 yılından beri sahip olduğum Nexus tablet bilgisayarımda son 1 senedir geç şarj olma (10 saat) sorunu vardı. Çünkü orijinal şarj cihazı hasar görmüştü ve bende farklı bir kablo kullanıyordum. Ampere uygulamasını yeni keşfettiğimden ve tablet bilgisayarı aktif kullanmadığımdan mevzuyuda çok irdelememiştim.

Uygulama ile cihazı farklı usb kablolar ve şarj cihazları ile test ettim. 10 saatte şarjı sağlayan usb kablonun sağladığı güç girişi 40 mA, Samsung tab2 tablet bilgisayarın şarj cihazı ile ona ek farklı bir usb kablonun sağladığı güç girişi 410 mA çıktı. Aradaki fark şarj süresinde de kendini gösterdi. Tablet bilgisayarı artık eskisi gibi 4 saatte full şarj edebiliyoruz. Sorunlu yada uyumsuz olan kabloyu ise artık kullanmıyorum.

Uygulamanın işlevi sadece bu.

Ama şarj konusunda gerçekten iş görüyor. 

Uygulamayı Android cihazınıza aşağıdaki bağlantıdan kuruyor ve cihaz şarjda iken uygulamayı açıyorsunuz. Bir süre sonra ekranda anlık mA değerini göreceksiniz.

>> AMPERE’ye Git

Akıllı Telefonunuz Geç Şarj Oluyorsa Ampere'yi Deneyin

Eğer kablo sorunlu yada uyumsuz ise sayı 100 mA altında olacaktır yada hiç şarj olmuyorsa -500 gibi bir sayı görebilirsiniz. Denediğiniz şarj cihazları ve usb kablolar hep 200>500>1100 mA üzerlerinde sonuçlar veriyor ise muhtemelen bir sorununuz olmayabilir.

Uygulamanın geliştiricisi Ampere’yi şuan Alpha sürümde test ediyor yani geliştirilmesi devam ediyor. Bazı cihazlarda çalışmadığı yada yanlış sonuçlar verebileceğinide not olarak paylaşmış. Eğer uygulama tutarsızlık yapar, sonuçların gerçek olmadığını düşünürseniz bu bağlantıdan geliştiriciye bildirebilirsiniz. Test sırasında Nexus tablet ile sorun yaşamadım fakat Tab2 tabletimde veriler tutarsız bazen 0’ı gösteriyordu.

İsterseniz cihaz marka/modelinizi ve test sonuçlarınızı yorum panelinden paylaşabilirsiniz.