Android işletim sistemi ile ilk tanışmam Ağustos 2011’e dayanıyor.. Android yüklü tableti elime ilk aldığımda Android bana çok soğuk gelmişti daha sonrasında Android Marketi keşfettikçe ve işime yarayan uygulamalar buldukça tableti sevmeye başladım.. İşte bu yazıda işime yarayan ve tableti sevmemi sağlayan uygulamaları paylaşmak, bu sayede ilk defa Android kullananların tablet veya telefonlarına daha kolay ısınmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyorum.. İnşallah paylaştığım uygulamaları beğenirsiniz.
Yazı, 8 Eylül 2011 tarihinde yayınlandı, 8 Şubat 2022 tarihinde güncellendi.
Google Play’den Tavsiye Android Uygulamalar
- Facebook Android: Android marketin resmi facebook uygulaması. Eğer markete girdiğinizde “uygulama cihazınızla uyumlu değil” uyarısıyla karşılaşırsanız internette facebook.apk araması yaparak uygulamayı bulabilir ve cihazınıza kurabilirsiniz. Yok ben market harici iş yapmam diyenlerdenseniz alternatif facebook uygulamalarını kullanabilirsiniz.. (uygulamayı cihazınıza indiremezseniz sorunun kaynağı Android sürümünüz olabilir, 2.2.1 sürümünde uygulama indirilemezken 2.3.4 sürümünde sorunsuz indirilebiliyor.)
- Facebook Messenger: Facebook sosyal paylaşım sitesinin sohbet hizmetinin android uygulamasıdır. Uygulamadan oturum açarak facebook hesabınızdaki arkadaşlarınızla sohbet edebiliyorsunuz.
- Twitter Android: Android marketin resmi twitter uygulaması. Uygulama son sürüme güncellendi ve çok kullanışlı hale geldi. Uygulamayı cihazınıza indiremezseniz yukarıda dediğim gibi google’da twitter.apk araması yapmanız gerekebilir.
- Whatsapp Messenger: Wifi veya mobil internet olan her yerde telefonunuzdan ücretsiz mesaj göndermeyi sağlayan uygulama.. Uygulamayı tablet bilgisayarda da çalıştırabilirsiniz. İlk yıl ücretsiz denilmesine rağmen para ödemezseniz her yıl bedava kullanabiliyorsunuz.
- Line Messenger: Wifi veya mobil internet olan heryerde telefonunuzdan ücretsiz mesaj göndermeyi sağlayan uygulama.. Whatsapp’ın sıkı rakibi ve gayet başarılı.
- FourSquare: Yer imleme sitesi foursquare’in resmi android uygulaması. Uygulamayı kullanarak foursquare üzerinden mevcut konumunuzu arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz. Uygulamayı kullanmak için foursquare üyeliği almalı yada facebook, twitter hesaplarınızdan biriyle uygulamadan oturum açmalısınız.
- SKYPE: İnternet üzerinden sevdikleriniz ile telefon görüşmeleri yapmanızı sağlayan skype uygulamasının android sürümü.. Uygulamayı kullanan sevdiklerinizle internet olan her yerden ücretsiz sesli görüşmeler yapabilirsiniz.
- Vimeo: Vimeo.com online video paylaşım sitesinin resmi Android uygulaması.
- Photobucket: Photobucket.com resim paylaşım sitesinin resmi Android uygulaması.
- İCQ: Bir zamanların meşhur sohbet yazılımının resmi Android uygulaması.
- TeamViewer: Bilgisayardan bilgisayara yardım amaçlı kullanılan ücretsiz yazılımın resmi Android sürümü.
- İNSTAGRAM: Nihayet uzun soluklu bekleyiş sona erdi ve Resmi İnstagram uygulaması Android cihazlar için Google Play’de kullanıma açıldı. Uygulama ile telefonunuzdan çektiğiniz resimleri kolay birkaç dokunuş ile süsleyip instagram.com’daki sayfanızdan takipçilerinize paylaşabiliyorsunuz.
- Pinterest: Nihayet Pinterest.com sitesinin Resmi uygulaması Google Play’de.
- 500px: Fotoğraf tutkunları için kurulan 500px.com’un Resmi Android uygulaması.
- Tumblr: Tumblr.com kişisel günlük blogunun Resmi Android uygulaması.
- SoundCloud: Daha çok DJ’lerin kullandığı Soundcloud.com’un resmi Android uygulaması.
- Shazam: Radyoda, televizyonda duyduğunuz parçanın adını bilmiyorsanız bu uygulama tam size göre. Uygulamayı çalıştırın ve telefonun mikrofonunu müziğe doğru tutun kısa sürede parçanın adını, olası seçenekleri size sunacak. (Denemelerimde SoundHound’un bulamadığı Rusça parçayı buldu.)
- WinZip: Neredeyse her bilgisayarda bulunan sıkıştırma yazılımı winzip’in resmi Android uygulaması.
- Google Analytics: Google’un Resmi uygulamalarından bir yenisi. Uygulama ile web sitelerinize ait istatistikleri, raporları akıllı telefonunuzdan takip edebileceksiniz.
- TuneIn Radio: Android marketin en başarılı online radyo uygulaması, bu yazımda detaylıca anlatımını yaptığım uygulama sayesinde (çoklu uygulama desteği olan) Android yüklü cihazınızdan hem istediğiniz radyoyu dinleyebiliyor hem de oyun oynayabiliyor, gazete okuyabiliyor veya twitter, facebook mecralarında gönlünüzce gezinebiliyorsunuz.
- Youtube: Dünyanın en popüler online video sitesinin resmi uygulaması, uygulama tamamen ücretsiz ve çok başarılı.
- Steam: Valve’in oyun platformu Steam’in Resmi Android uygulaması.
- We Heart İt: Sevilen sosyal paylaşım sitelerinden bir diğeri olan We Heart İt’in Resmi Android uygulaması.
- Dailymotion: Resmi dailymotion.com uygulaması.
- Yandex Maps: Rusya’da doğan ve kısa süre önce Türkiye’de faaliyete geçen Yandex arama motorunun harita hizmetinin android uygulaması.
- Google Sky Maps: Gökyüzüne ve yıldızlara dair bilgiler veren Google’un resmi android uygulamalarından birisi.
- Google Translate: Resmi Google uygulaması olan Google translate, internete bağlı olduğunuz her an cihazınızdan diller arası çeviri yapmanızı sağlıyor. (Bence Android yüklü cihazların olmazsa olmazlarından biride bu uygulama..)
Belirli aralıklarla yeni uygulamaları paylaşıyorum. Devam yazılarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
SERİNİN DEVAMI >> 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
@özay; Bahsettiğiniz konuda bilgim yok belkide uygulama geliştiricileri tarafından o özellik kaldırılmıştır.