Steam Kullanıcıları İçin Faydalı Bağlantılar

Steam Kullanıcıları İçin Faydalı Bağlantılar
Half Life’ın geliştiricisi, Valve şirketinin kurucusu Gabe Newell tarafından 2003 yılında hayata geçirilen Steam platformu, şuan milyonlarca aktif üyesi ile varlığını sürdürüyor. Platform şuan öyle büyük bir güce sahip ki hem oyun sektörüne hareket getirmeyi, hemde oyun sektörü için korsan oyun olayını yok denebilecek seviyeye getirmeyi başardılar. Tamam halen daha korsan oyunlar var fakat eskisi kadar çok olduğunu düşünmüyorum.

Steam sadece korsan oyunu bitirmekle kalmadı, oyun oynarken para kazanıp, bu parayla tekrar oyun alma imkanını yarattı. Ayrıca onlarca Steam aracı site türedi. Bu sitelerden insanlar bilgi almaya, indirimleri takip etmeye yada para kazanmaya devam ediyorlar.

Bu yazımda sizlere bildiğim birkaç faydalı siteyi paylaşacağım ancak eminim ki bilmediğim onlarca site daha var. Listenin devamında konu altından yorumlarınızla ekleme yapabilirsiniz. Geçelim listemize..

1) Enhanced Steam:

Harika bir Steam eklentisi. Bu eklentiyi tarayıcınıza kurup, tarayıcı üstünden Steam mağazasına gittiğinizde o sayfadaki oyunun dünya genelindeki satış fiyatlarını, en uygun fiyatın nerede olduğunu görebilirsiniz.

Steam Kullanıcıları İçin Faydalı Bağlantılar

http://www.enhancedsteam.com/

2) Steam Charts:

Hangi oyunun ne kadar oyuncusu var? son zamanlarda hangi oyun daha popüler vb. istatistikleri izleyebileceğiniz web sitesi.

Steam Kullanıcıları İçin Faydalı Bağlantılar

https://steamcharts.com/

3) Steam DB:

İlgilendiğiniz oyun farklı ülkelerde ne kadara satılıyor? Daha önce ne kadar indirim aldı? Şuan indirimde mi? Başka indirimde hangi oyunlar var? Ve Steam hesabımın tahmini değeri ne kadar? Sorularınızın cevabı bu sitede..

https://steamdb.info/sales/
https://steamdb.info/calculator/

4) Is There Any Deal:

Bugün indirimde neler var? Hangi oyunlar indirim almış ve daha önce en fazla ne kadar indirim görmüş. SteamDB gibi yine bu siteden de indirimleri takip edebilirsiniz.

https://isthereanydeal.com/#/filter:steam

5) Steam Prices:

Steam’de büyük anlık indirimler alan oyunları, bundle’ları keşfedebileceğiniz bir site. Mesela yazımı yazdığım sırada 1134 TL’lik bir bundle 23 TL’ye inmiş görünüyordu. Tabi bazı fiyatları güncellemekte geç kalabiliyorlar.

https://www.steamprices.com/tr/search/?preset=discount

6) Steam Tools: 

Steam pazarına dair veriler bulabileceğiniz, ayrıca Steam’deki oyunların çoğundan kazanabileceğiniz Steam emojilerinin hazır listesini sunan ve envanterinizde yer alan emojiler ile istediğiniz resmin mozaiğini yapmanızı sağlayan bir site. Önce emojilerinizi seçip Steam pazardan satın alıyor, sonra steam.tools’a istediğiniz resmi yükleyip onun mozaik görünümünü oluşturuyorsunuz. (Mozaik görünümde karakter limiti 8000. Bu limiti geçmeyen mozaik listesini export edip, profilinizde özel bilgi kutucuğuna yapıştırıyorsunuz.)

https://steam.tools/mosaticon/
https://steam.tools/emoticons/
https://steam.tools/

7) Cheap Shark:

Yine Steam indirimlerini, indirime girmiş oyunları takip edebileceğiniz bir başka site. Tabi Steam harici diğer oyun satışı yapan sitelerinde indirimlerini ana sayfadan izleyebilirsiniz. Mesela Greenman Gaming, Fanatical, Humble Store ve GameBillet siteleri Steam key satıyorlar fakat indirimlerini Steam’den bağımsız olarak uyguluyorlar. Eğer aradığınız oyun Steam’de indirimde değilse bu sitelerdeki indirimlere de bakabilirsiniz.

https://www.cheapshark.com/

8) Steam Calculator:

Gizlilik ayarları açık olan hesapların Steam değerini hesaplayabileceğiniz bir site.

https://steamcalculator.com/

9) Steam Card Exchange:

Steam oyun kartlarına dair bir site. Site üzerinden oyun kartlarını, kartların değerlerini ve rozetlerin ilerlemesini görebilir, Steam hesabınızla giriş yaparak kartlarınızı takasa koyabilir, başkasındaki kartı takas ile kendinize alabilirsiniz.

https://www.steamcardexchange.net/

10) When Is The Next Steam Sale:

En yakın Steam indiriminin tarihi ne? İndirimlere kaç gün kaldı? Basit ve yararlı bir site.

https://www.whenisthenextsteamsale.com/

11) Steamosaic

Steam kütüphanenizdeki tüm oyunların resimlerinin yer aldığı bir mozaik istiyorsanız bu site üzerinden bunu kolaylıkla başarabilirsiniz. Siteye gittiğinizde karşınıza çıkan forma Steam bağlantınızı ekleyin ve enter tuşuna basın. Eğer profiliniz kilitli değilse kısa sürede oyun kütüphanenizdeki oyunlardan bir adet mozaik oluşturularak karşınızda belirecek.

Eğer sizinde önermek istediğiniz benzer yararlı araçlar ve siteler varsa konu altından yorum olarak yazabilirsiniz.