Youtube Hesap Kapatma – Üyelik Silme

youtube - Youtube Hesap Kapatma - Üyelik Silme

Youtube.com sitesi Google tarafından satın alındıktan sonra üyelik sisteminde değişiklik yaptı ve Youtube üyeliklerini Google hesaplarına bağladı. Daha önceden Youtube üyesi olanlara Google hesabı sağlanırken, yeni üyelik alanlara Google hesabı ve buna bağlı Youtube hesabı sağlandı.

Bu değişiklikten sonra sistemde ufak tefek birçok değişiklik oldu ve yazımız için tekrar tekrar güncelleme ihtiyaçları doğdu.. Youtube’un yeni sistemi ile Youtube hesap kapatmayı aşağıda resimli olarak bulabilirsiniz.

GÜNCELLEME // 19 HAZİRAN 2017:

2017 itibari ile geçerli yöntemi kısaca özetlersek;

>> Youtube’da hesabınıza oturum açtıktan sonra sağ üst profil resminizden dişli simgesine tıklayın veya Account bağlantısına tıklayın.

>> Profil resminizin sağında, mail adresinizin altındaki Gelişmiş bağlantısına tıklayın.

youtube kapat zpsgkgpbgkz - Youtube Hesap Kapatma - Üyelik Silme

>> Gelişmiş seçenekler sayfasında en altta Kanalı Sil butonunu göreceksiniz. Tıklayın.

youtube kapat2 zpsdfqcwvlp - Youtube Hesap Kapatma - Üyelik Silme

>> Gmail şifrenizi tekrar girerek işlemi onaylamanız istenecek.

>> Son onay ekranında “İçeriğimi Kalıcı Olarak Silmek İstiyorum” başlığına tıklayıp, karşınıza çıkan seçeneklere tik koyarak İçeriğimi Sil butonuna tıklayın.

youtube kapat3 zpsh4hm1lpm - Youtube Hesap Kapatma - Üyelik Silme

Google+ hesabınız hariç Youtube’a ait her şeyiniz silinmiş olacak. Belki sunucu kaynaklı önbellek kayıtları hala görüntüleniyor olabilir ancak birkaç gün içinde tamamen silinecektir.

Şimdi eski bir videonuzun linke giriş yapıp videoyu izlemeye çalışın, karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek ve ekrandaki uyarıda “Bu video görüntülenemiyor çünkü video yükleyici hesabını kapatmış” yazan bir uyarı mesajı görülecek.. (Yada benzeri..)

42503721 - Youtube Hesap Kapatma - Üyelik Silme

Sorularınız olursa konu altından yorum olarak sorabilirsiniz..Lütfen yazıyı kaynak belirtmeden başka sitelerde paylaşmayalım!

– Reklamlar –