30 Senelik Nostaljik Oyun Yenilenen Microsoft EDGE ile Geri Döndü!

30 Senelik Nostaljik Oyun Yenilenen Microsoft EDGE ile Geri Döndü!

İlk olarak 1991 yılında Windows ve Dos için yayımlanan nostaljik kayak oyunu SkiFree, yenilenen Microsoft EDGE web tarayıcısı ile geri döndü. Bundan 30 sene önce Chris Pirih tarafından kodlanan oyun, o zamanlar, henüz free to play oyunlar ve mobil oyunlar yok iken, birçoklarımızın gündelik eğlencesinden birisi idi.

Yeni Microsoft EDGE, Yeni SkiFree

Microsoft, yıllarca internet explorer’da diretti, “adam edebilirim” dedi ama olmadı. Chrome, Firefox ve Opera gibi web tarayıcıları kullanıcı kitlesini büyüttü, teknolojisini sürekli yeniledi fakat internet explorer hep bir adım geride kaldı. Bu, yıllarca böyle sürdü ve nihayetinde Microsoft inadı bırakıp yeni bir web tarayıcısı yarattı. Onun adı Microsoft EDGE oldu.

Tam ümitlendik, “acaba mı?” dedik! Ama olmadı. Microsoft EDGE, internet explorer’ın küçük kardeşi çıktı. Çünkü altyapısında hayır yoktu ve kullanışlı değildi. 2014 yılında piyasaya sürülen hantal tarayıcı, 6 yıl dayanabildi. Sonrasını biliyorsunuz zaten, Microsoft EDGE web tarayıcısı Chromium tabanlı olarak yeniden geliştirilerek, 2020 senesi başında kullanıma açıldı.

Kendi adıma konuşuyorum; yıllarca internet explorer’ı sadece mecbur kaldığımda kullandım fakat yeni Microsoft Edge’yi severek kullanıyorum. Yenilenen Microsoft EDGE’yi henüz denemediyseniz hemen aşağıdaki bağlantıdan indirip denemeye başlayabilirsiniz.

>> Yeni Microsoft EDGE İndir

Microsoft EGDE yenilenerek geri döndü ama her zaman ki Microsoft basiretsizliğinden ötürü insanlar onu pek umursamadı. Ses getirmek, varlığını duyurmak gerekiyordu.. Microsoft’ta en doğru olanı, geçmişte birçok yazılım şirketinin yaptığını yaparak, tarayıcısına sürpriz bir yumurta ekledi. 30 senelik geçmişi olan SkiFree.

SkiFree’yi Microsoft EDGE’de oynamak için yapmanız gereken şey çok basit; Microsoft EDGE’yi indirip bilgisayarınıza yüklüyor ve adres satırına şunu ekleyip, enter tuşuna basıyorsunuz.

edge://surf

Oyun, doğrudan karşınıza açılıyor. Eskisine göre biraz farklı görünüyor olabilir ama oynanış aynı. Sadece biraz daha gelişmiş versiyonu. Oyunun ayarlar menüsüne ise sağ üst tarafta yer alan butondan ulaşabiliyorsunuz.

30 Senelik Nostaljik Oyun Yenilenen Microsoft EDGE ile Geri Döndü!

SkiFree’nin yeni versiyonu sadece EDGE’nin en yeni PC sürümünde oynanabiliyor ve şimdilik mobil EDGE desteklenmiyor.

Orijinal SkiFree oyununu özleyen, tekrar oynamak isteyenler olursa, orijinal versiyonu da bu bağlantıdan indirip oynayabilirler.

SkiFree, yeni nesil mobil oyunlarla kıyaslanamayacak kadar basit ve bir süre sonra ondan sıkılacağınız kesin. Hatta bir çoğunuz 5-10 dakika oynayıp bırakacak. Ancak yaşı benim gibi biraz fazla olanların geçmişe olan özlemi ve nostalji merakından ötürü, bu habere çok sevineceklerini düşünüp böyle bir yazı yazmak istedim.

İyi eğlenceler.