LORDİZ.COM - PAYLAŞMAK GÜZELDİR! | DESTEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER!
İletişim | Hakkımda | Gizlilik Politikası | Privacy Policy
Minnetle, Sevgiyle Anıyoruz!
Yazıya Yorum Gönder!

"Bu Kişi Sana Ulaşmak için Telefon Numaranı Kullandı" - internet-siteleri

Facebook Messenger uygulamasının kişi arama kutucuğunda bir ismi arattınız ve karşınıza kişiyle birlikte bir uyarı notu geldi; “Bu Kişi Sana Ulaşmak için Telefon Numaranı Kullandı“.. Facebook ne demek istiyor?.. Bu uyarı ne demek oluyor? 

Bu uyarı; arattığınız kişinin telefon rehberinde sizin telefon numaranızın ekli olduğu yada o kişinin sizi numaranız üzerinden arattığı anlamına geliyor.

Telefonunuza Messenger uygulaması kurarken bilirsiniz ki Facebook rehberinize erişmek için izin ister. Eğer izin verirseniz sizin rehberinizdeki tüm numaraları aratarak o numaraların ekli olduğu hesapları bulur. Bu otomatik aramadır. Yani geçmişte iş yaptığınız öylesine sizi rehberine eklemiş olan birisi de, Messenger sayesinde sizi aratmış görünebilir.

(Bu sebeple “bu kişi numaramı nereden buldu? beni neden arattı? gibi derin şüphelere dalıp, kendinizi parçalamamanızı öneririm.)

Bir diğer olasılık ise; o kişi sizi bulmak için telefon numaranızı arama kutusuna yazmış ve sizi bulmaya çalışmıştır.

Her iki ihtimalde de eğer rahatsızlık duyuyorsanız yapmanız gereken şey basit..

1- Facebook hesabınızın genelinde gizlilik ayarlarını herkese açık yerine sadece arkadaşlar olarak ayarlayacaksınız.

(Bu sayede sizi aratan kişiler profilinizi bulsalarda profilinizde ne var ne yok göremezler.)

2- Facebook gizlilik sayfasındaki telefon numarası seçeneğini Arkadaşlar şeklinde değiştireceksiniz.

"Bu Kişi Sana Ulaşmak için Telefon Numaranı Kullandı" - internet-siteleri

(Bu sayede herhangi bir yolla telefon numaranızı bulan kişinin, Facebook veya Messenger’da numaranızı aratarak size ulaşma, sizi arkadaş ekleme ihtimali azalır. Aynı gizlilik ayarlamasını Whatsapp içinde yapmakta yarar var. Son görülme, Profil fotoğrafı ve Durum seçenekleri Kişilerim şeklinde ayarlanmalı.)

Sorularınız olursa yorum formundan yazabilirsiniz.

Yazıyı beğendiyseniz Facebook, Twitter ve Linkedin üzerinde paylaşabilir, sitemizi sık kullanılanlarınıza (Ctrl+D) ekleyebilirsiniz! Teşekkür ederim!

facebook share
twittershare
linkedin share


Bu yazı 19 Ekim 2016 tarihinde yayımlanmıştır.


    alarm 28 Mart 2019, 14:40

    kişiye gönderilmiş yada o kişiden gelen ama silinmiş massanger mesajlarını tekrar geri getirebilirmiyiz ve nasıl ?

    alarm 28 Mart 2019, 14:42

    ve geri getirirken karsı tarafa herhangi bir uyarı gitmemesi gerek

    Lordiz 28 Mart 2019, 15:02

    @alarm; Ne yazık ki geri getiremezsiniz. Eğer mesajlar daha önce mail hesabınıza bildirim olarak geldiyse oradaki versiyonlarına bakabilirsiniz.

    alarm 28 Mart 2019, 15:12

    maıl hesabımda bu bildirimler nasıl adlandılmış olur ki

    Lordiz 28 Mart 2019, 15:14

    @alarm; Facebook başlığı ile bildirim olarak gelir fakat içeriğinde mesajın tamamı olmayabilir. Maillerinizde Facebook bildirimi yoksa yada mesajların içeriği yoksa başka bir seçeneğiniz de yok.

    alarm 28 Mart 2019, 15:15

    ve telefondaki massanger mesajları her zaman gmaıl yada hot maıle mi düşer

    Lordiz 28 Mart 2019, 15:18

    @alarm; Her zaman düşmez. Bildirim ayarlarında mesajların bildirilmesi aktif ise gelmiş olabilir ve silmediyseniz mailde olabilir. Ayrıca Facebook bildirimlerde değişiklik yapmış da olabilir. Bende bildirimler daima kapalı olduğundan bildirim içeriklerini tam bilemiyorum.

    alarm 28 Mart 2019, 15:24

    Facebook bildirimlerde değişiklik yapmış olabilir derken zil sesini mi kasdettiniz yoksa ne gibi değişiklik kasdettiniz

    Lordiz 28 Mart 2019, 15:34

    @alarm; Eskiden bildirimler maile geldiğinde mailden mesajı da okuyabiliyordunuz ama şuan durum nasıl bilmiyorum.

    alarm 28 Mart 2019, 15:48

    çok teşekkur ediyorum

Üyeliksiz Yorum Bırak

Sorularınıza gelen cevapları görmek için sayfayı CTRL+D tuşları ile Yer İmlerine eklemeyi unutmayın.


2008 © 2019