WebMoney Bozdurmanın En Hızlı ve En Kolay Yöntemleri

hizli kolay webmoney bozdurmak WebMoney Bozdurmanın En Hızlı ve En Kolay Yöntemleri

Bir çoğumuz dünya genelinde kabul görmüş, pek çok yerli web sitesinde de kullanılabilen Paypal’ı biliyoruz ama WebMoney’i fazla bilenimiz yok. Webmoney, Paypal için ciddi bir rakip, fakat Rusya kaynaklı oluşu, Türkiye’de, hatta dünya genelinde fazla kullanılabilir olmayışı ve en önemlisi içerideki parayı tahsil ederken yüksek komisyonlar ödüyor olmamız, bizleri Webmoney’den uzaklaştırıyor.

Kısa süre öncesine kadar WebMoney üzerinden Avea, Turkcell, Vodafone hatlarımıza TL yükleyebiliyorduk, ancak o sistemde şuan kapalı (ben yazıyı yazarken hala kapalıydı). Yani içeride paramız varsa Webmoney sistemini veya komisyon kesen Webmoney satış sitelerini kullanmamız gerekiyor. Fakat bunlar içinde kimlik bilgilerimizi onaylayarak Formal passport’a geçiş yapmalıyız. (İlk üyelikteki passport “Alias” ile, para çekmede sorunlar çıkıyor. Üyeliğinizin passport durumunu bu bağlantıdan öğrenebilirsiniz.)

Hadi diyelim passport işini hallettiniz (ki ben passport olayına el atmadım bu konuda sorusu olanlar Webmoney Türkiye’den destek almalı) bu seferde elinizdeki paranın yarısını hadi biraz daha düşsün %10-20’sini komisyon olarak veriyorsunuz. Ne anladım bu işten? Belki birkaç sene içerisinde Türkiye’de kullanım alanı artar yada bankalara para çekmede komisyonlar aşağı çekilir, ancak şuan için en mantıklı Webmoney bozdurma yollarından birini, kendi deneyimim ile sizlerle paylaşıyorum..

GÜNCEL BİLGİLER!

27 MAYIS 2016:

Yazıyı yayınladıktan 1 sene sonra sitede güncelleme yaparak daha profesyonel hale getirmişler. Aşağıdaki ilk bağlantıdan webmoney’den paypal’a dönüşüm formuna ulaşabilir, ikinci bağlantıdan neyi nasıl yapacağınızı görebilirsiniz.

https://www.payexchanger.com/
https://www.payexchanger.com/pe/how-to-exchange/

6 Aralık 2019:

Güncelde webmoney bakiyenizi bozdurmanın en hızlı ve en kolay iki yolu; Webmoney web sitesi üzerinden Türk Telekom, Turkcell, Vodafone ön ödemeli hatlara TL yüklemesi yapmak ve G2a.com üzerinden alışveriş yapmak. Biliyorsunuz ki, Paypal artık ülkemizde hizmet vermiyor.

Paranızı illa ki nakite çevirmek istiyorsanız yapabileceğiniz en mantıklı şey ise; önce paranızı G2a üzerinden Steam, Google Play, Apple İtunes, Netflix gibi gift kartlara yada Steam oyun anahtarına çevirmek, sonrasında bunları nakit karşılığı tanıdıklarınıza satmak. Veya size nakit ödeme yapacak kişilerin ön ödemeli hatlarına karşılık olarak TL yüklemesi yapmak.

Ön ödemeli hatlara TL yüklemesi için bu bağlantıyı, G2a hesabınıza para yüklemesi yapmak içinde bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

(Dikkat! Mobil hatlara yükleme yaparken aylık yükleme limitlerine takılabilirsiniz. Limite takıldığınızda ya öbür ayı bekleyeceksiniz yada kalan bakiyenizi g2a’da değerlendireceksiniz.)

Alternatif Beklemeli Yöntem: PayExchanger.com

Güvenilirliği konusunda şüphem olan bir siteydi ve sahibi Pakistan vatandaşı olduğu içinde (ülkeyi aşağılamış gibi olmayayım ama) acaba kurumsal hizmet verebilir mi? yoksa paranın peşinden koşturur muyuz? diye düşünüyordum.

Gözü karartıp 40 Wmz miktarında parayı Paypal’a çekmeye niyetlendim.

Aldığı komisyona, parayı bozdururken nasıl bir yol izlendiğine ve sonrada gelen eski yorumlara baktım. 40 Wmz yani 40 Dolar için 2 Dolar komisyon alacak (1 Dolar + %2), en geç 24 saatte parayı Paypal hesabıma gönderecekti. 5 dakika sürdü sürmedi, 40 Wmz’yi karşı hesaba aktarıp, talep formunu doldurup, beklemeye başladım.

Ülke saat farkından olsa gerek 2 Mayıs akşamı saat 6’da gönderdiğim Ticket’a (talep mesajına) 3 Mayıs sabaha karşı 3’de cevap verdi. (Yani 2 Mayıs gece yarısından sonra, Pazar sabaha karşı)

Your Payment $38.22 have been sent successfully. Thank you

Para Paypal hesabımdaydı. Kendisine teşekkür ederek, bu güvenli takas yöntemini tanıtacağımı söyledim. Şimdi sözümde duruyorum.

İnşallah sizlerinde işine yarar, paranız cebinizde kalır.

Ama yöntemi paylaşmadan önce çok dikkatli olmanızı öneriyorum. Site her ne kadar güvenli olsada yazımı yayınladıktan bikaç sene sonra Exchange son bulmuş olabilir, sistemlerinde bir sorun çıkmış yada komisyonlar artmış olabilir. Exchange yapmadan önce ilgili siteyi, komisyonlarını, son gelen yorumlarını kontrol etmenizde yarar var. (Site adres kayıt tarihi ve takas yazısının yayın tarihi Ağustos 2013. Yani yaklaşık 2 senedir takas işlemlerini gerçekleştiriyorlar.)

Sistem Nasıl Çalışıyor? 

Sistemi kullanışımıza geçmeden önce beş faydalı bağlantıyı paylaşmak istiyorum.

Birincisi komisyon oranlarının olduğu sayfa, ikincisi ticket sisteminin url’si, üçüncüsü iletişim bilgilerinin olduğu sayfa, dördüncüsü güncel geri dönüşlerin olduğu sayfa ve sonuncusu PayExchanger’ın Facebook sayfası.

https://www.payexchanger.com/pe/exchange/
http://order.payexchanger.com/
https://www.payexchanger.com/pe/contact-us/
https://www.payexchanger.com/pe/testimonials/
https://www.facebook.com/Payexchanger

Bu url’ler üzerinden kontrollerinizi yaptıktan sonra hala Wmz’yi bozdurmaya kararlıysanız aşağıdaki bağlantıya gidiyor ve normal bir blog yazısı gibi görünen başlık içerisindeki şu formu buluyorsunuz.

https://www.payexchanger.com/pe/webmoney-to-paypal/

wmz1 zpsypc5ceag WebMoney Bozdurmanın En Hızlı ve En Kolay Yöntemleri

Yukarıdaki resimde görünen kutucuğa Wmz miktarını yazarak Pay Now butonuna basıyorsunuz. Açılacak Webmoney.ru sayfasından ise (sağ üstten English seçebilirsiniz) Webmoney hesabınıza giriş yapıp, kutucuğa yazmış olduğunuz miktarda Wmz transferini gerçekleştiriyorsunuz.

Transfer gerçekleştiğinde karşınızdaki ekranda şu not yazıyor olacak;

Payment to Merchant has been processed

Ve hemen bu ekrandan Screenshot yada resim çekin ve hiçbirşey yapmadan bekleyin. PayExchanger sitesi geri açılacak.

Ardından ikinci adıma geçiyor, aynı sayfadaki, Pay Now butonu altındaki Submit Paypal Payment Request butonuna tıklıyor, açılan ticket formunda * (yıldız) işareti olan yerleri doldurarak talep formunuzuda (İngilizce) gönderiyorsunuz.

wmz2 zpsptk4jjym WebMoney Bozdurmanın En Hızlı ve En Kolay Yöntemleri

İngilizceniz iyi değilse Google Translate kullanabilir yada resimde yazdığım mesajı kendinize göre değiştirip kullanabilirsiniz. Onun haricinde formda gerekli alanları doğru olarak doldurmanız şart. (Formun alt kısmında Attachments yazan buton ile de Wmz transfer ekranından aldığınız resmi eklemenizde yarar var. Ayrıca talebiniz Paypal değil Payza, Skrill, Bitcoin ise bunuda özellikle belirtmeyi unutmayın.)

İlgili ticket yani talep formunuza cevap geldiğinde forma yazdığınız adrese bildirim maili gelecek, talebinize olumlu cevap geldiyse, bir eksik bilgi yada sorun yoksa hemen hesabınıza gidip paranın gelip gelmediğine bakacaksınız.

Para hesabınıza sorunsuz geçmişse talep formunda yazılandan birkaç dolar daha az geldiğini görebilirsiniz. Sorunun kaynağı Paypal. Gönderilen paradan komisyon kesiyor. (40 Dolar için benden 1.79 Dolar kesti.)

UYARILAR VE DİKKAT EDİLECEKLER!

İşi sağlama almak için tek tek belirtmekte yarar var.

1.) Elinizde yüklü miktar para varsa önce ufak bir rakamda değişim yapın, sorun yaşanırsa büyük kaybınız olmasın. Sistem güvenilir ancak sorun çıkarsada talep formundan, PayExchanger’ın Facebook sayfasından ilgililere bildirimde bulunun.

2.) Talep formu gönderirken bilgileri doğru ve eksiksiz girin. Telefon numarası verdiğinizde sizi aramıyorlar ancak oraya şart koymuşlar. Bir sorun çıkmaz.

3.) En düşük takas limitlerine dikkat edin. Örneğin Wmz takasda en düşük limit 10 Dolar. Bunun altında bir miktarı gönderip de değişim talebi yapmayın. Güncel komisyon ücretlerini kontrol etmeyi unutmayın.

4.) Wmz takasını Paypal değilde Bitcoin, Payza olarak isteyecekseniz ayrıca araştırma yapın. Sadece Paypal üzerine para talep ettiğimden işim hızlı bir şekilde görüldü ancak diğer sistemlerde özel durumlar var mıdır bilemiyorum. (Örneğin Paypal’da hesabım onaylı ve kişisel idi. Onaysız Paypal hesaplarına dışardan para geliyor mu bunada dikkat etmek gerek.)

5.) Değişime geçmeden önce Facebook sayfalarındaki son gönderilere ve gönderi tarihlerine bakın. Yakın tarihte gönderilen stok mesajı varsa hem hala aktif olduklarını, hemde ellerinde hazırda para olduğunu anlayabilirsiniz.

6.) Talep formuna yazacağınız Wmid, Wmz hesap numarasını doğru olarak verin. Bu bilgileri https://www.wmtransfer.com/ adresinden hesabınıza giriş yaptığınızda göreceksiniz. Wmid sağ üstte yer alır, Wmz numaranızda Purses sekmesi altında solda FirstZ başlığının altında. (Tabi sonradan tasarım değişmezse şuan öyle)

7.) Para takasında sorun çıkarsa yazı başında paylaştığım iletişim bağlantılarını, talep formunu kullanarak yetkili Pakistan’lı arkadaş ile anlaşacaksınız. Yüzlerce insan sorunsuz faydalanmış olabilir ancak şansınıza ve dikkatsizliğinize ufak sorunlar yaşama ihtimali her zaman var. Bu sebeple anlattıklarıma, uyarılarıma çok dikkat edin. Ve karşıdaki kişi ile Google Translate ilede olsa iletişimi koparmayın. Paranız elinize geçer.

Son olarak, konuyla alakalı karmaşık olmayan sorularınızı yorum panelinden gönderebilirsiniz.