Oyun sektörünün ulaştığı en iyi nokta olan online oyun satış platformlarının en iyisi Steam, birbirinden güzel oyunlara, harika fiyatlarla, korsana bulaşmadan ve cd’ler, dvd’ler ile boğuşmadan ulaşmamızı sağlıyor. Neredeyse herkesçe bilinen Half Life serisinin yapımcısı olan Valve şirketi tarafından 2003 yılında hizmete açılan Steam, ücretsiz üyelik hergün binlerce oyunseveri platformuna katarken, hiç para ödemeden free play oyunlar oynamamıza ve parayla satılan oyunlara bedava sahip olma imkanını da sunuyor.
>> Steam Oyunlarını Başka Bir Dizine (Klasöre) Taşıma
>> Steam Hesabına Para Yükleme ve Alışveriş Yöntemleri
>> Steam Platformunun Kaliteli, Ücretsiz Oyunları
>> Steam Kütüphanesindeki Oyunu Kalıcı Olarak Silmek
>> Steam Hesabına Telefon Ekleme ve Kaldırma
>> Steam’de Envanter, Koleksiyon Kartı, Rozet ve Pazar İlişkisi
Konuya yabancı olanlar için herşeyi sıfırdan özetlemek gerekirse;
1. Steam platformuna dahil olmak için Steam yazılımını bilgisayarınıza indirip kuruyor ve Steam platformuna ücretsiz üye oluyorsunuz.
Steam yazılımı indirmek için;
http://store.steampowered.com/about/
Steam’e üye olmak için;
https://store.steampowered.com/join/
2. Steam yazılımından kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapıyor ve Steam oyun mağaza kategorisindeki oyunlardan istediğinizi satın alıyor veya ücretsiz oyunları kütüphanenize dahil ediyorsunuz.
Diyelimki mağazadaki bir oyun o gün için ücretsiz oldu yada başka bir sitede ücretsiz steam key dağıtılıyor;
1. Steam mağazasında ücretsiz hale gelen oyunu bulup sadece kütüphanenize ekliyorsunuz. Kütüphaneye eklenen oyun artık sizin oluyor yani bilgisayara kurma şartı bulunmuyor.
2. team key dağıtılan sitelerde (Facebook sayfasını beğenme yada Steam grup sayfasına katılma gibi) bazı koşullar oluyor, bunları tamamlıyor ve temin ettiğiniz Steam key’i Oyunlar > Steam’de Ürün Etkinleştir… menüsü altından girerek oyunu kütüphanenize dahil ediyorsunuz.
Yada diyelim ki birazdan paylaşacağım Steam sale, Steam bundle sitelerinden birinde bir Steam oyununu yada Steam bundle’ını beğeniyorsunuz;
1. Sale yada Bundle sitesindeki koşulları doğru olarak yerine getiriyor ve Paypal yada yurtdışı alışverişe açık kredi kartınız ile ilgili indirimli oyunu yada bundle’ı satın alıyor,
2. Satın aldığınız oyun yada Bundle’ın mailinize gönderilen yada site üzerinden aktarılan key yada reedem kodunu Steam üzerinden aktif ediyorsunuz.
Steam Sale ve Steam Bundle Nedir?
Steam sale, indirimli steam oyunları satışı, Steam bundle ise steam oyunlarını indirimli ve bir sepet halinde satış oluyor.. Bunu yapan belli büyük ve küçük siteler bulunuyor. Büyük siteler büyük yapımcılarla anlaşarak çok iyi indirimlere imza atıyorlarken, diğer ufak siteler çok da iddialı indirimler sunamıyorlar.
Bu Siteler Hangileri?
Gelelim asıl merak edilen konuya..
İşimize yarayacak Steam sale ve Steam Bundle siteleri hangileri?
Ben burada en çok takip ettiğim ve güvenli olan yabancı sale ve bundle sitelerini paylaşıcam fakat sizlerde yeni güvenilir siteler bulursanız yorum panelinden gönderebilirsiniz.
1. Numara: G2a.com
Gittigidiyor tarzında bir site fakat burada sadece oyun satılıyor. İki defa alışveriş yaptım, 144 liralık Call of Duty Black Ops 2’yi 30 tl’ye satın aldım. Dikkat edilecek şeyler; Uygun fiyatlara göz atın ancak olumlu puanı az yada hiç olmayanlardan oyun almayın. Oyun alırken steam key satanları tercih edin, gift için uğraşmanız gerekebilir. Oyun aldıktan sonra telefon doğrulamanız istenir telefonunuzu yazın, merak etmeyin kimse aramıyor ve bir süre bekleyince aynı ekranda steam key bağlantısı beliriyor. Key’i alıyor, steam üzerinden oyunu etkinleştiriyorsunuz. Tabiki Paypal kabul ediliyor.
>> G2A’dan Nasıl Oyun Satın Alınır?
2. Numara: GreenManGaming.com
Adının garipliğine ve uzunluğuna aldanmayın. Çok sağlam Steam indirimlerine imza atan Steam sale sitesi. Paypal ve kredi kartı ile ödeme kabul ediliyor ve oyun key’leri mailinize yollanıyor.
3. Numara: GamersGate.com
Greenmangaming kadar aktif olmasa da sağlam oyun firmaları ile güzel indirimlere imza atan üç numaralı Steam sale sitesi. Paypal ile ödeme kabul ediyorlar, kredi kartını bilmiyorum.
4. Numara: Steamdb.info/sales/
Sadece Steam indirimlerini duyuran Steam sale tracker sitesi. Steam platformunda gerçekleşen yeni ve geçerli oyun indirimlerini bu siteden kolaylıkla takip edebilir ve beğendiğiniz oyunlar için Steam’e giderek oyunları steam üzerinden paypal, webmoney, kredi kartı vb. ile satın alabilirsiniz.
5. Numara: HumbleBundle.com
Bundle siteleri içinde bence en iyisi. Bazen günlük, birkaç saatlik yada haftalık bundle’lar sunarak 5 yada 20 oyuna çok uygun fiyatlarla sahip olmanızı sağlıyorlar. Kaç oyuna sahip olacağınız ve ne kadar para ödeyeceğiniz humblebundle sınırları dahilinde sizin tarafından belirleniyor. Yani onlar size en az ödenecek limit ile sahip olunabilecek oyunları sunuyorlar, siz ise ödemenizi belirleyip 5 oyuna yada daha fazlasına sahip olmayı tercih ediyorsunuz.
Yazıyı yayınladığım zamandan örnek verirsem; Şuanda bir adet Square Enix bundle’ı bulunuyor ve 1 Dolar/9 Dolar arası ödeyerek 65 oyuna, 9.17 Dolar/14 Dolar arası ödeyerek 15 oyuna, 14.99 Dolar ve üzeri ödeyerek de 20 Square Enix oyununa sahip olabiliyorsunuz.
Yani en az 1 dolar ödediğinizde 2 Hitman oyunu dahil toplam 6 oyunu Steam hesabınıza katmış oluyorsunuz. 9.17 Dolar üzeri ödediğinizde de 5 Hitman oyunu dahil 15 oyunu Steam hesabınıza katıyorsunuz.
Mevcut bundle’ın ne zaman sona ereceğini sağ üstte yer alan Pay What You Want! butonunun altındaki geri sayım sayacından takip edebilirken, belli zamanlarda aktif olan Flash Bundle kategorisini takip etmenizi kesinlikle öneriyorum.
(Not: Satın alımları kredi kartı, Paypal, Amazon payments ve Google Wallet ile yapabiliyorsunuz. Satın aldığınız oyunlar reedem yöntemi ile site üzerinde Steam oturumu açarak hesabınıza aktarılıyor ama isterseniz oyun satın alımı yaparken en altta yer alan “Yes, send me a gift code.” seçeneğini tikleyip oyun keylerini formda verdiğiniz mail adresine alabiliyorsunuz.)
6. Numara: BundleStars.com
Yeni Adı: https://www.fanatical.com
HumbleBundle’dan sonraki ikinci favori bundle sitem.. Diğerine göre daha ucuz içerikli paketler yapıyorlar fakat oyunların Steam fiyatları ile bu sitedeki toplu satış fiyatlarını kıyasladığınızda aradaki fark dudak uçuklatıyor. (Örneğin toplam değeri 120 dolar olan 8 oyun 3-4 Dolar’a satılıyor.)
Ödemeler kredi kartı, Paypal ve Google Wallet ile yapılıyor ve keyler satın alımdan sonra sitede aktif olan ücretsiz hesabınızda sizi bekliyor. Tek tek keyleri alıyor Steam yazılımı üzerinden etkinleştiriyorsunuz.
7. Numara: İndieGala.com
BundleStars’dan sonraki üçüncü favori bundle sitem. Hem verdiği bedava oyunlar ile hemde 1 dolar gibi uygun fiyata sunduğu bundle’lar ile harika bir bundle sitesi. Bundle’ları minimum ücret üzerinden Paypal, Google Wallet yada Bitcoin ile satın alıyor, daha sonra site üzerindeki hesabım sayfasından Steam aracılığı ile aktif ediyorsunuz. Tek kötü yanı bazen Steam aktivasyon kutucuğu geç görünüyor.
8. Numara: İndiegamebundles.com
Steam oyunlarıyla ilgili indirim, bundle ve ücretsiz dağıtım haberlerini bulabileceğiniz faydalı bir site. İlgili güncel başlıklara bakıyor ve diğer sitelerdeki indirimleri yada hangi site bedava oyun dağıtıyor onu öğrenebiliyorsunuz.
9. Numara: Cheapshark.com
Steamdb.info sitesi gibi Steam indirimlerini takip edebileceğiniz Steam sale tracker sitesi. İndirimleri Steamdb kadar iyi takip ettiremesede arada göz atmak gerek.
10. Numara: GamesRocket.com
Henüz işime yarar bir indiriminden faydalanmamış olsam da belli zamanlarda her tarzda indirimli oyunlar bulabileceğiniz bir site. Ödeme sistemi içinde kredi kartı ve Paypal bulunuyor.
11. Numara: Gog.com
Çok iddialı olmayan ama bazen güzel indirimlere denk gelebileceğiniz oyun satış sitesi. Çok az sayıda Steam oyunu var, oyun satın alırken ne aldığınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Ve henüz seveceğim bir oyuna denk gelemedim. Ödeme yöntemi olarak kredi kartı veya Paypal kullanabilirsiniz.
Konuya dair sorularınız olursa yorum panelinden gönderebilirsiniz. İyi eğlenceler.
Yorum Yaz