Yeni Steam Hesabı Açma (Resimli Anlatım)

Yeni Steam Hesabı Açma (Resimli Anlatım)

Son dönemin en popüler oyun platformlarından biri olan Steam’in kurucusu Valve, geçtiğimiz günlerde kendi geliştirdiği Steam işletim sistemini, Steambox oyun konsolunu ve Steam oyun kontrollerini duyurmuş, gündeme bomba gibi düşmüştü. Efsane oyun Half Life’ın geliştiricisi olan Valve, Steam’i önce küçük bir oyun platformu olarak hayata geçirmiş ve şimdi diğer oyun konsollarına, işletim sistemlerine rakip yapmaya hazırlanıyordu, gündem yaratmaması imkansızdı..

Dünya genelinde fazlaca popüler olan Steam tabiki Türkiye’de henüz çok fazla bilinmiyor fakat son gelişmeler onun Türkiye dahil pek çok ülkede evin baş köşesine girmeye hazırlandığını gösteriyor. O halde ne yapıyoruz? Hemen şimdi Steam hesabı açıp onunla tanışmaya başlıyoruz.

Steam’i Tanıyalım!

“Steam hesabı nasıl açılır?” sorusunu yanıtlarken asıl önemli konu olan “Steam nedir? Ne işe yarar? Steam yazılımı nedir? ve Neden Steam hesabı açıyoruz?” sorularını da cevapsız bırakmak istemediğimden hemen önceliği bu sorulara veriyor ve sonra Steam hesabını nasıl oluşturacağımıza geçiyorum.

Steam nedir? Ne işe yarar? 

Steam bir oyun platformudur. Buraya üye olarak dünyanın öbür ucundan uygun fiyatlarla bilgisayar oyunları satın alabilir, oyunları yine bu sistem üstünden aktif edebilir, güncellemeleri de yine Steam üstünden alabilir, oyun atölyelerinden de mevcut oyunlarınıza yeni içerikleri ücretsiz sağlayabilirsiniz.

Steam’i bir oyun ile örneklendirmek gerekirse; örneğin Counter Strike Global Offensive oyununu %100 orijinal ve son sürüm olarak, Paypal, Webmoney veya kredi kartınız yardımı ile Steam yazılımı üstünden satın alabilir, oyunu yine Steam yazılımı yardımı ile bilgisayarınıza kurup hemen oynamaya başlayabilirsiniz. Kargo beklemeniz gerekmez çünkü Steam size oyun dvd’si yollamaz. İstediğiniz her an bilgisayardan oyunu silip tekrar temiz kurulumu da sorunsuz yapabilirsiniz.

Steam yazılımı nedir? 

Steam yazılımı, Steam sistemine bağlanmanızı sağlayan bir yazılımdır. Tamamen ücretsizdir ve isterseniz hiç kredi kartı vs. tanımlamadan hafta sonlarına özel düzenlenen “ücretsiz oyna” imkanlarından faydalanabilir, oyunları 1-2 günlüğüne de olsa para vermeden bu sistem yardımıyla bilgisayarınızda oynayabilirsiniz. (Haftasonu indirimi bittiğinde oyunu para vermeden oynayamazsınız ancak sizden de zorla para istemezler, oyunu rahatlıkla bilgisayarınızdan silip atabilirsiniz.)

Steam yazılımından oyun satın almak için en çok kullanılan yöntemler;

Paypal, webmoney Mobil ödeme, Bitcoin, Mangirkart, Ptt ve kredi kartıdır. Sizde bu yöntemlerden birini seçerek oyun satın almaya başlayabilirsiniz. (Paypal ve Webmoney artık kabul edilmiyor.)

Ve Steam yazılımını Windows, Linux ve Mac sistemlerine kurabilirsiniz. Hatta hemen aşağıdaki bağlantılardan birini seçerek Steam kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Windows için:

http://cdn.steampowered.com/download/SteamInstall.msi

Linux için:

http://media.steampowered.com/client/installer/steam.deb

Mac için:

http://media.steampowered.com/client/installer/steam.dmg

Steam yazılımını evinizdeki tüm bilgisayarlara kurabilir ve bir üyeliğinizi iki bilgisayarda da sorunsuz kullanabilirsiniz. İki’den fazla kullanımında Steam’in güvenlik engeline takılırsınız bu nedenle bu prosedüre çok dikkat etmeniz gerekir.

Steam de Güvenlik! Güvenlik konusu önemli olduğu için bunuda bir örnekle açıklamam gerekiyor..

Diyelim ki Steam yazılımı ve üyeliğiniz üzerinden bir oyun satın aldınız ve oyunu dizüstü bilgisayarınıza kurdunuz. Şimdi bu hesabı diğer masaüstü bilgisayarınızda kullanmanızda bir sorun yoktur ve satın aldığınız oyunuda hem dizüstü hemde masaüstü bilgisayarınıza kurabilirsiniz fakat dikkat etmeniz gereken şudur! Anlık olarak sadece bir hesabın online olması gerekmektedir. Yani hem dizüstü hemde masaüstü bilgisayarı açıp iki bilgisayarda birden Counter oynarım derseniz Steam pürüz çıkarabilir. Ancak arada dizüstü bilgisayardan arada masaüstü bilgisayardan Steam açıp Counter oynarım derseniz Steam işinize karışmaz.

Evet güvenlik konusu Steam de biraz karışık. Belki zamanla iyice öğreniriz ki ben dahi 1 seneden fazladır Steam kullanıyorum henüz bu konuyu tam çözemedim..

Neden Steam hesabı açıyoruz? 

Yukarıda kısaca anlatmaya çalıştım. Steam bizlere çok güzel imkanlar sunuyor ve yakın gelecekte bir işletim sistemi, bir oyun konsolu bizleri bekliyor. Şimdi Steam hesabı açmazsanız birgün illaki yolunuz Steam’e düşecektir. Şimdiden onunla tanışmalı ve imkanlarından faydalanmaya başlamalısınız.

Steam Hesabı Açıyoruz!

Şimdi geldik Steam hesabı açmaya.. Öncelikle şunu belirteyim, bilgisayarınıza Steam yazılımı kurmasanız da Steam hesabı açabilirsiniz fakat Steam yazılımı olmayan bir Steam hesabı şimdilik size birşey yaptırmaz.. İllaki oyun indirmek için, oyunları çalıştırabilmek için Steam yazılımı kurmalı ve onunla çevrimiçi oturum açmalısınız.

(Steam yazılımını indirebileceğiniz bağlantıları yukarıda paylaşmıştım!)

Steam’e üye olmak için hemen aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edin..

https://store.steampowered.com/join?l=turkish

Ve açılan Türkçe üyelik formunda istenen bölümleri doğru olarak doldurun…

Yeni Steam Hesabı Açma (Resimli Anlatım)

Formu doldurup, üyelik sözleşmesine tik koyup, Hesabımı oluştur butonuna tıklayın..

Yeni Steam Hesabı Açma (Resimli Anlatım)

Üyelik formunu gönderdikten sonra hesap doğrulama için mail hesabınıza bakmalı ve hesabı onaylamalısınız.

Daha sonrasında Steam yazılımı üstünden oturup açıp yada direk steampowered.com üzerinden işlemler yapmaya başlayabilirsiniz.

Steam’den Oyun Satın Alma!

Steam’deki hesabımıza oyun satın almak için birçok mantıklı yöntem var demiştik. Kredi kartınız yurtdışı alışverişlere açık ise kartınızla anında oyun satın alabiliyorsunuz. Kartınız eğer yurt dışına kapalı ise diğer yöntemler mobil ödeme, bitcoin vd. ile oyun satın almaya başlayabiliyorsunuz.

>> Steam’de Türk Lirası ve Yeni Ödeme Yöntemleri

Yeni Steam Hesabı Açma (Resimli Anlatım)

Steam Hesabına Kredi Yükleme!

Steam hesabınıza oyun satın almak için para yüklemek istiyorsanız hemen Steam hesap ayrıntılarına gidiyor, sağ taraftan Steam cüzdanına para ekle butonuna tıklıyor ve Steam hesabına eklenecek para miktarını seçiyoruz.

Yeni Steam Hesabı Açma (Resimli Anlatım)

Yeni Steam Hesabı Açma (Resimli Anlatım)

Güncelleme! Türk Gsm operatörleri ve bankaları ile alışveriş seçenekleri eklendiğinden Paypal ve Webmoney seçenekleri kaldırıldı. Paypal ve Webmoney bozdurmak için g2a.com gibi sitelerden Steam Wallet satın alabilirsiniz.

Örneğin Webmoney’de yada Paypal’da harcayamadığımız bir 25 dolarımız var. Hemen burada 25 doların sağındaki Para ekle butonuna tıklıyor ve ödeme yöntemi olarak Webmoney yada Paypal’ı seçiyoruz. Sonrada Türkiye’yi doğrulayıp Devam et butonuna tıklıyoruz. Yönteme bağlı olarak ya Webmoney sayfası açılıyor buradan giriş yapıp aktarımı gerçekleştiriyoruz, ya Paypal sayfası açılıyor ve buradan aktarımı tamamlıyoruz yada kredi kartı seçtiyseniz kartınıza uygun ödeme yöntemi ile para aktarımını tamamlıyoruz.

Yeni Steam Hesabı Açma (Resimli Anlatım)

Steam cüzdanımıza aktarılan para biz harcamadığımız sürece orada kalıyor. İstersek istediğimiz oyun yada paketi satın almada kullanabiliyor yada başka Steam kullanıcılarına hediye olarak gönderebiliyor, oyun hediye edebiliyoruz.

Steam’de örnek satın alım!

Steam’de oyun satın almak gayet basit. Steam yazılımında Mağaza kategorisindeki oyunlardan birini satın almak istediğinizde oyunun detay sayfasına gidiyor ve oyun tanıtımının altındaki satın alma butonlarını kullanıyorsunuz. Daha sonra yönleneceğiniz sayfada gerekli işlemleri tamamlayıp oyunu Steam hesabınıza tanımlamış oluyor ve indirme işlemini de otomatik başlatmış oluyorsunuz.

Yeni Steam Hesabı Açma (Resimli Anlatım)

Yeni Steam Hesabı Açma (Resimli Anlatım)

Yazı epey bir uzun ve bence gayet açıklayıcı oldu. Yazımı burada sonlandırıyorum fakat Steam’e ait anlatılabilecek çok fazla şey var bunuda biliyorum. Eğer Steam ve yazılımı ile ilgili kafanıza takılanlar varsa yorum göndererek sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olacağım.

>> Steam Oyunlarını Başka Bir Dizine (Klasöre) Taşıma
>> Steam Hesabına Para Yükleme ve Alışveriş Yöntemleri
>> Steam Platformunun Kaliteli, Ücretsiz Oyunları
>> Steam Kütüphanesindeki Oyunu Kalıcı Olarak Silmek
>> Steam Hesabına Telefon Ekleme ve Kaldırma
>> Steam’de Envanter, Koleksiyon Kartı, Rozet ve Pazar İlişkisi
>> Steam Oyun İndirimlerini Takip Edebileceğiniz Siteler