Otobüs Simülasyon Oyunu “Bus Simulator 18”

Otobüs Simülasyon Oyunu "Bus Simulator 18"

PC platformunun en iyi otobüs simülasyon oyununu arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu yazımda Bus Simulator 18’in neden en iyisi olduğunu kısaca anlatacak, Bus Simulator 18 için geliştirdiğim modların bağlantılarını ve oyunu satın alabileceğiniz Steam bağlantısını da yine sizlerle paylaşacağım. Ayrıca diğer alternatif oyunların neden Bus Simulator 18’in gerisinde kaldığını paylaşacağım. Bu sayede en iyinin kim olduğunu sizde göreceksiniz!

>> Mobil Tır Simülasyon Oyunu “Truck Simulation 19”
>> İnşaat Simülasyon Oyunu “Construction Simulator 3”
>> “Bus Simulator 18” Alternatifi “Bus Driving 19”
>> Ücretsiz Otobüs Simülasyon Oyunu “Proton Bus Simulator”

GÜNCELLEME: 2018 senesinde yayınlanan Bus Simulator 18 oyunu beklediğimiz desteği göremeden, yeterince güncelleme almadan bir üst sürüme geçti. Yani geliştirici ekip oyuna güncelleme vermek yerine daha fazla para kazanmak için oyunun yeni bir sürümünü satışa sundu. Bus Simulator 21 isimli oyun şuan Steam’de 160 TL fiyattan satılıyor fakat indirim zamanlarında 95 – 100 TL’ye kadar ucuzluyor. Fakat ben Bus Simulator 18’de yaptıklarından ötürü Astragon Entertainment’i protesto ediyor, yeni oyunlarını satın almıyor. 2021 yapımı oyunu merak ediyor, incelemek ve satın almak istiyorsanız hemen aşağıdaki bağlantıdan oyunun Steam sayfasına gidebilirsiniz.

https://store.steampowered.com/app/976590/Bus_Simulator_21/

NEDEN BUS SİMULATOR 18?

Çünkü bu oyun sürekli gelişiyor! Çünkü bu oyun Steam Atölye desteği ile mod yapımlarına, yeni otobüs ve harita yapımlarına izin veriyor! Çünkü bu oyun Türkçe’yi destekliyor, Türkiye’deki oyun severleri adam yerine koyuyor! Çünkü bu oyun gerçekten otobüs hissiyatı verebiliyor. Oyunu para kazanmak için değil, gerçekten bu işi sevdikleri için yapıyor, sorunlara, iletilen şikayetlere kulak veriyorlar!

Bus Simulator 18’in Steam satış fiyatı 78 TL. Fakat ilk çıktığında 42 TL’den satılıyordu. Yani oyun geliştikçe değerlenmeye başladı, fiyatı yükselmeye başladı. Yinede kış indirimleri, yaz indirimleri, yeni yıl indirimlerinde oyunu yarı fiyatına alma şansınız var. Peki rakiplerinde durum ne?

Fernbus Simulator: Fiyatı 96 TL. 58 TL’ye satılan DLC’si de var. Adamlar bu işi para kazanmak için yapıyorlar. Bus Simulator 18’de güçlü bir bilgisayar istiyor fakat Fernbus kadar abartı değil. Ayrıca Fernbus’ın sürüş hissiyatı çok kötü. Tek güzel yanı uzun yol yolcuğu üstüne odaklanmış olması. Bus Simulator 18’de uzun yol gidebiliyorsunuz fakat genel olarak şehir içi yolcu taşımacılığı yapıyorsunuz.

Tourist Bus Simulator: Fernbus geliştiricilerinin alelacele çıkardıkları yeni bir oyun. Oyun sorunlarla dolu olmasına rağmen satış fiyatı 125 TL. Oyunda en büyük sorun optimizasyon. Oynanış ruhu yok. Steam Atölye desteği yok. Grafikleri iyi fakat güçlü bir sisteminiz yoksa aynı tadı vermiyor. Ve bu fiyatı asla hak etmiyor. Hak ettiği fiyat en fazla 50 TL.

Bus Driver Simulator 19: Ruslar tarafından geliştirilen, her sene adının sonuna o yılın rakamı eklenen bir Unity oyunu. 25 TL uygun bir fiyat fakat oyunun oynanış hissiyatı çok kötü. 4-5 saat oynayıp sonrasında oyunu iade etme yada kenara atma ihtimaliniz yüksek. Oyunda VR desteği var fakat grafikleri çok da iyi olmadığından VR hissiyatı nasıl olur bilemiyorum. Ayrıca oyunun Steam Atölye desteği de yok.

Proton Bus Simulator: Henüz beta aşamasında olan ve Steam’de bulamayacağınız bir oyun. Yüksek sistem gereksinimi duymuyor fakat düşük ayarlarda da oyundan keyif alamıyorsunuz. Oyunun tek iyi yanı şimdilik ücretsiz olması fakat araçlar, harita ve oynanış açısından Bus Simulator 18’in yerini tutmuyor.

PEKİ BUS SİMULATOR 18!

Bus Simulator 18‘in fiyatı biraz pahalı fakat sunduğu özellikler, grafikler ve oynanış hissi açısından aldığı parayı hak eden bir oyun. Bus Simulator 18’de ne gibi özellikler var derseniz şöyle listeleyebiliriz;

  • 4 marka 8 otobüs; Mercedes-Benz Citaro K, Mercedes-Benz Citaro G, MAN Lion’s City otobüsü, MAN Lion’s City CNG körüklü otobüsü, SETRA S 418 LE Business, SETRA S 416 LE Business, IVECO BUS Urbanway ve IVECO BUS Urbanway CNG körüklü otobüsü.
  • Tek başına oynayabilme, yeni otobüsler alarak, şoförler tutarak filo büyütme,
  • Gerçek zamanlı çok oyunculu mod ve arkadaşlarla oynayabilme,
  • Serbest sürüş modu ile duraklara bağlı kalmadan başı boş oynayabilme (*),
  • Sandbox modu ile kurallar olmadan oynayabilme (**),
  • Türkçe dil desteği,
  • Oyun içi değişen gün, saat ve hava durumları,
  • Steam atölye desteği, otobüs özelleştirme (***), plaka özelleştirme,
  • DLC desteği.


(Videoyu çektiğim sırada güneşliği açık unutmuştum. İdare edin.)

BUS SİMULATOR 18 MODLARIM!

Oyundan bahsetmişken oyuna özel geliştirdiğim modların bağlantılarını da paylaşmanın uygun olacağını düşünüyorum. Türkiye plaka modum, İzmir Eshot ve Ankara EGO otobüs modum.

>> Bus Simulator 18 için Türkiye Plaka Modu
>> Bus Simulator 18 için İzmir Eshot Otobüs Modu
>> Bus Simulator 18 için Ankara EGO Otobüs Modu

BUS SİMULATOR 18 TEŞEKKÜR DLC’Sİ

Birkaç ay önce Bus Simulator 18 geliştiricileri tarafından 40 ülkeye özel teşekkür DLC’si yayınlandı! Bu ülkeler muhtemelen oyuna yoğun ilgi gösteren ülkeler.. Ayrıca dlc içinde futbol temalı stickerlar ve 40 ülke isminin stickerı da var. Otobüs kaplaması hazırlanan 40 ülkenin isimleri;

ABD, Almanya, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Çekya, Çin, Danimarka, Fas, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İran, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Japonya, Kanada, Kolombiya, Kosta Rica, Mısır, Nijerya, Panama, Peru, Polonya, Portekiz, Rusya, Senegal, Sırbistan, Suudi Arabistan, Tunus, Türkiye, Uruguay..

Daha önce Bus Simulator 18 almış olanlar yada oyunu takibe alanlar bahsi geçen teşekkür dlc’sine hemen aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirler. Ayrıca 40 ülkeye özel kaplamaların kısa ön izlemesi için yine aşağıda yer alan videoyu izleyebilirsiniz.

>> Steam’de Bus Simulator 18
>> Ücretsiz Bus Simulator 18 DLC’si

Oyunu henüz satın almadıysanız da diğer ülkelerde 140 TL gibi bir fiyattan, bizim ülkemizde ise 78 TL gibi bir fiyattan satıldığını bilmenizi isterim.

Ayrıca bu kaplamaların amacı ne diyenler olabilir.. Amaç oyunu yerelleştirip daha keyifli hale getirmek ve online oynadığınızda diğer oyunculara kendi tarzınızı yansıtabilmek, ülkenizi gösterebilmek.

* Serbest sürüş modu: Bu moda yeni bir rota başlatırken gün dönümü seçeneklerinin olduğu sağ menüden ulaşabilirsiniz. Serbest sürüş seçeneğini açık yaparsanız, duraklardan yolcu almanız, kurallara uymanız gerekmez, kurallara uymadınız diye ceza almazsınız.

** Sandbox modu: Bu moda sadece yeni bir şirket oluşturarak ulaşabilirsiniz. Şirket oluştururken Özgür mod açık yaparsanız sınırsız paranız olur, tüm araçlar, renkler vb. seçenekler açık olur.

*** Otobüs özelleştirme: Steam atölyesinden yada ücretsiz dlc’lerden edineceğiniz araç kaplamaları ile otobüslerinizin görünümünü değiştirebilirsiniz. Yeni gelen güncelleme ile artık kaplamalar araç camlarını da kaplıyor. Bunun için otobüs özelleştirme seçeneklerinden R ve L seçenekleri ile kaplamanın aracın ne kadarını kaplayacağını önceden ayarlamanız gerekiyor.